Αρχική Αθλητικά νέα Κύπελλο Ελλάδας: Επική ανατροπή και πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Επική ανατροπή και πρόκριση ο ΠΑΟΚ

1
newsit.gr
Dodekanisos

Το απόλυτο «θρίλερ» έγινε στο «ΟΑΚΑ» με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει δύο γκολ στις καθυστερήσεις και να προκρίνεται στους «4» στο κύπελλο Ελλάδας, νικώντας 2-1 την ΑΕΚ. Το πρώτο ματς στην «Τούμπα» είχε λήξει ισόπαλο 0-0 και η ΑΕΚ «αγκάλιασε» την πρόκριση όταν προηγήθηκε με τον Σιμόες στο 83ο λεπτό. Όμως, ο Κούρτιτς στο 90+5΄ και ο Μιτρίτσα στο 90+7΄ υπέγραψαν ένα από τα πιο συγκλονιστικά ντέρμπι των τελευταίων ετών και έστειλαν τον «δικέφαλο του βορρά» στους ημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. 

Ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» και τυπικά την πρόκρισή του στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, καθώς νίκησε ξανά την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0 και στη ρεβάνς και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τη Λαμία. Ο Παλάσιος σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Επιστροφή στην δράση για τον Δημήτρη Κουρμπέλη έπειτα από 14 μήνες απουσίας από τους αγώνες των «πράσινων».

Ο Παναιτωλικός έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό, καθώς το γκολ του Μασούρα στις καθυστερήσεις ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο (είχαν νικήσει τα «καναρίνια» με 2-1), έστειλε τη ρεβάνς των προημιτελικών στο κύπελλο Ελλάδας στην παράταση κι εκεί ο Ολυμπιακός, που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 89΄, βρήκε και τρίτο γκολ με τον ίδιο παίκτη. Στα ημιτελικά θα παίξει εναντίον του ΠΑΟΚ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ισχυρή παράδοση. Ενώ με τη προχθεσινή πρόκριση του (με δύο γκολ στο φινάλε) έχει συμπληρώσει έξι διαδοχικές επιτυχίες στη […]