Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Κυριακή με «ποδηλατική ημέρα νεολαίας!»

Κυριακή με «ποδηλατική ημέρα νεολαίας!»

0
podilasia dromos2
Dodekanisos

Πραγματοποιείται αύριο (Κυριακή) η «Ποδηλατική Ημέρα Νεολαίας Ρόδου 2014» που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος «Ροδήλιος». Πρόκειται για έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα» και αφορά σε όλες τις κατηγορίες Αναλυτικά, το πρόγραμμα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και η προκήρυξη είναι:
«09:30: Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης για όλες τις κατηγορίες. Σειρά εκκίνησης: Παγκορασίδες – Παμπαίδες – ΜΙΝΙ μικρά – ΜΙΝΙ μεγάλα.
Διαδρομή: Αθλητικό κέντρο Κορακόνερο εσωτερικά
13:30: Αγώνας αντοχής για τους παμπαίδες και για τις παγκορασίδες.
14:30: Αγώνας ταχύτητας μορφής 4χ (4 κρος) για ΜΙΝΙ μικρά και ΜΙΝΙ μεγάλα.
Τεχνικοί όροι αγώνων
Αγώνες παμπαίδων και παγκορασίδων
Πρόκειται για δύο ξεχωριστούς αγώνες (δεν υπάρχει γενική κατάταξη) ως εξής:
-Ατομική χρονομέτρηση 1100m. με εκκίνηση κάθε 1΄στο αθλητικό κέντρο Κορακόνερο εσωτερικά. Δεν επιτρέπεται η χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων, όπως κράνη σταγόνες, κλειστοί τροχοί ή τροχοί με ακτίνες από ανθρακονήματα, αεροδυναμικές μπάρες κ.τ.λ. ισχύουν οι κανονισμοί της ατομικής χρονομέτρησης.
-Αγώνας Αντοχής 18 χμ σε σιρκουί (16 στροφές) για τους παμπαίδες και για τις
Στους αγώνες συμμετέχουν μόνο ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας), με την ανάλογη σχέση πατημάτων (6,10μ. δεκτό και ρυθμιζόμενο σαζμάν).
Αγώνες Μίνι μικρά και Μίνι μεγάλα
Πρόκειται για δύο ξεχωριστούς αγώνες (δεν υπάρχει γενική κατάταξη) ως εξής:
-1ος αγώνας: Ατομική χρονομέτρηση 1.100 μ. με εκκίνηση κάθε 1΄στο αθλητικό κέντρο Κορακόνερο εσωτερικά. Ισχύουν οι κανονισμοί της ατομικής χρονομέτρησης. Δεν επιτρέπεται η χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων, όπως κράνη σταγόνες, κλειστοί τροχοί η τροχοί με ακτίνες από ανθρακονήματα, αεροδυναμικές μπάρες κ.τ.λ.
-2ος αγώνας: Αγώνας ταχύτητας σε γύρους πρόκρισης. Αγώνας ταχύτητος 100 μέτρων από στάση, σε τετράδες (σύστημα 4Χ). Οι 8 καλύτεροι χρόνοι του αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης (2Χ4) θα προκρίνονται στην επόμενη φάση (ημιτελικά =2Χ4) μέχρι τον Τελικό για 1η ως 4η θέση.
Οι αθλητές που αποκλείονται από κάθε φάση θα κατατάσσονται σύμφωνα με τον χρόνο στην προκριματική φάση.
Κατά την διάρκεια του σπριντ απαγορεύονται: Αντικανονικοί ελιγμοί και παρέκκλιση από την διαδρομή, το κράτημα από συνοδό στην εκκίνηση, η αλλαγή ταχύτητας και οι ορθοπεταλιές καθώς και κάθε επικίνδυνη κίνηση. Κάθε παράβαση θα τιμωρείται με υποβιβασμό θέσεως η αποκλεισμό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments