Κορυφαίοι αθλητές στην Κω

0
tae kwon do

Εξαιρετικά σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες θα συμμετέχουν στο , G1 Ranking Tournament Kos Island, το πρώτο βαθμολογούμενο προολυμπιακό τουρνουά που διοργανώνεταιστην Κω στις 25-26 και 27 Απριλίου 2014, στο Δημοτικο Κλειστό Γυμναστήριο Κω.
Από το νησί μας θα συμμετέχουν συνολικά 14 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες των παίδων – κορασίδων, εφήβων – νενανίδων και ανδρών – γυναικών.

Ένας απ’ τους κορυφαίους συμμετε΄χοντες αθλητές είναι ο δυο φορές χρυσός και μια χάλκινος Ολυμπιονίκης και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Steven Lopez ο οποίος βρίσκεται ήδη στο νησί μας μαζί με τα αδέρφια του, εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της Κω.
Ο Αμερικανός πρωταθλητής θα αγωνιστεί στην ολυμπιακή κατηγορία των -80 κιλών, αντιμετωπίζοντας τον μοναδικό Έλληνα της κατηγορίας, τον πρωταθλητή μας Γιώργο Μπαραχάνο. Άλλωστε η συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες, αφού συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές από Νιγηρία, Κατάρ, Βραζιλία, Γερμανία, Τουρκία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιορδανία, Ιράν, Ρωσία, και από Αρμενία.

Στην επίσης δύσκολη κατηγορία των -57 κιλών γυναικών, η πρωταθλήτρια μας Κατερίνα – Ελισάβετ Μπαραχάνου αντιμετωπίζει την αδερφή του Steven Lopez, την Diana Lopez μια φορά χάλκινη Ολυμπιονίκης και δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια. Επίσης συμμετέχουν αθλήτριες από Σουηδία, Καζακστάν, Βραζιλία, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Νορβηγία, Ρουμανία, Ολλανδία, και από Ουγγαρία.

Δύσκολο έργο θα έχουν όλοι οι αθλητές μας, αφού από τις συμμετοχές όλα δείχνουν ότι πρόκειται για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς και αναμφισβήτητα το θέαμα θα είναι πολύ πλούσιο.