Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κινδυνολογία και υποκρισία ΠΟΥ

Κινδυνολογία και υποκρισία ΠΟΥ

0
Dodekanisos

Γράφει Δρ Παρασκευή Γερογιάννη
Βιολόγος, MSc με ειδίκευση στη Βιοτεχνολογία – Μοριακή Βιολογία – Μοριακή Γενετική – Βιοχημεία
Διδάκτωρ Ιατρικής με ειδίκευση στη Βιολογική Χημεία

Είναι γνωστό πλέον πως όλες οι χώρες ακολουθούμε τους ίδιους κανόνες καταγραφής θανάτων λόγω COVID-19, από την αρχή της πανδημίας και συγκεκριμένα από τις 20 Απριλίου 2020, όπως τους έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Είναι γνωστό επίσης, πως εδώ και μερικές μέρες ενημερωθήκαμε ο ελληνικός λαός ότι θα αλλάξουν αυτοί οι κανόνες καταγραφής γιατί: «θα συμβάλει στην καλύτερη αποτύπωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.»

Ας κάνουμε λοιπόν, μία αναδρομή του τι ίσχυε μέχρι σήμερα, για να καταλάβουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες του ΠΟΥ στα αρμόδια άτομα καταγραφής του ιατρικού πιστοποιητικού αιτίας θανάτου: «Ως θάνατος λόγω COVID-19 ορίζεται ο θάνατος που προκύπτει από μια κλινικά συμβατή ασθένεια, σε μια πιθανή ή επιβεβαιωμένη περίπτωση COVID-19, εκτός εάν υπάρχει σαφής εναλλακτική αιτία θανάτου που δεν μπορεί να σχετίζεται με τη νόσο COVID-19 (π.χ. τραύμα).Ως θάνατος λόγω COVID-19 ορίζεται για σκοπούς επιτήρησης ο θάνατος που προκύπτει από μια κλινικά συμβατή ασθένεια, σε μια πιθανή ή επιβεβαιωμένη περίπτωση COVID-19, εκτός εάν υπάρχει σαφής εναλλακτική αιτία θανάτου που δεν μπορεί να σχετίζεται με τη νόσο COVID-19 (π.A death due to COVID-19 is defined for surveillance purposes as a death resulting from a clinically compatible disease, in a probable or confirmed case of COVID-19, unless there is a clear alternative cause of death that cannot be related to the disease of COVID-19 (e. .Ως θάνατος λόγω COVID-19 ορίζεται για σκοπούς επιτήρησης ο θάνατος που προέρχεται από μια κλινικά συμβατή ασθένεια, σε μια πιθανή ή επιβεβαιωμένη περίπτωση COVID-19, εκτός εάν υπάρχει σαφής εναλλακτική αιτία θανάτου που δεν μπορεί να σχετίζεται με τη νόσο COVID-19 (π. Δεν πρέπει να υπάρχει περίοδος πλήρους ανάρρωσης από τον COVID-19 μεταξύ της ασθένειας και του θανάτου. Ένας θάνατος λόγω COVID-19 δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλη ασθένεια (π.χ. καρκίνος) και θα πρέπει να υπολογίζεται ανεξάρτητα από προϋπάρχουσες καταστάσεις για τις οποίες υπάρχει υποψία ότι προκαλούν σοβαρή πορεία του COVID-19.» Δηλαδή με την τελευταία πρόταση τι εννοεί ο ΠΟΥ; Αν ένα άτομο πάσχει από κάποια/ες σοβαρή/ες ασθένεια/ες, φταίει ο COVID-19 που μπορεί να καταλήξει αν νοσήσει; Και οποιαδήποτε γρίπη/ίωση και αν κολλούσε δεν θα επιβάρυνε την κατάστασή του έτσι και αλλιώς με αποτέλεσμα την πιθανότητα να οδηγηθεί σε θάνατο; Μόνο με τον COVID-19 μπορεί να συμβεί αυτό; Εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν.

Και συνεχίζω με συγκεκριμένα παραδείγματα που δίνονται από τον ΠΟΥ, για διάφορες περιστατικά που μπορεί να προκύψουν. Αρχικά, για ένα άτομο που πάσχει από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας για δύο ημέρες, στη συνέχεια παρουσιάζει πνευμονία στη 10η μέρα και καταλήγει την 14η. Αν λοιπόν, στον αποθανών διενεργηθεί τεστ για COVID-19 και βγει θετικό, τότε καταγράφεται ως θάνατος λόγω COVID-19!!! Δηλαδή από ένα απλό τεστ και μόνο που βγαίνει θετικό και με την επιφύλαξη πάντα ότι μπορεί και να μην ισχύει, γιατί δεν είναι 100% αξιόπιστα, καταγράφεται ως θάνατος λόγω COVID-19!!!

Δεύτερο παράδειγμα, όταν υπάρχει συννοσηρότητα με άλλες ασθένειες, όπως στεφανιαία νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαβήτης, αναπηρίες. Άτομο λοιπόν, που ήδη πάσχει από στεφανιαία νόσο για 5 χρόνια, διαβήτη τύπου 2 για 14 χρόνια και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια για 8 χρόνια, και εμφανίσει σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας για δύο ημέρες, στη συνέχεια παρουσιάσει πνευμονία στη 10η μέρα και καταλήξει την 12η, καταγράφεται ως θάνατος που θεωρείται ότι «ύποπτος» για την αιτία του είναι ο COVID-19. Τι σημαίνει ύποπτος;;; Χωρίς καν να αναφέρεται ότι θα γίνει έστω ένα τεστ, όπως στο προηγούμενο παράδειγμα που δίνεται, καταγράφεται ως θάνατος που κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται ο COVID-19;;; Λόγια του αέρα δηλαδή;;; Στο δε επόμενο παράδειγμα, που το άτομο υποθετικά πάντα πάσχει από εγκεφαλική παράλυση για 10 χρόνια, και καταλήξει με παρόμοιες συνθήκες τη 10η μέρα αυτή τη φορά, την ίδια μέρα δηλαδή που του παρουσιάζεται πνευμονία, τότε είναι σίγουρα θάνατος λόγω COVID-19!!!! Από πού και ως πού είναι σίγουρο αυτό;;; Έχει βγει κάποια μελέτη που το επιβεβαιώνει;;;

Επόμενο παράδειγμα, που αναφέρεται σε έγκυο γυναίκα, η οποία εμφανίζει αναπνευστική ανεπάρκεια τη 2η μέρα, πνευμονία την 8η και καταλήγει την 10η και την ώρα θανάτου εμφανίζεται θετική στον COVID-19. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, φυσικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, κατέληξε λόγω επιπλοκών της εγκυμοσύνης που οφείλεται στον COVID-19. Δηλαδή, κατέληξε λόγω επιπλοκών ή λόγω της ασθένειας;;; Από ένα τεστ που μπορεί να είναι και ψευδώς θετικό;;; Παρόμοια και αν ένα άτομο πάσχει από Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS) για 5 χρόνια και παρουσιάσει σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας στις 3 ημέρες και καταλήξει σε μία εβδομάδα, τότε ο θάνατός του οφείλεται στον COVID-19. Με ποιο/α κριτήρια;;;

Ωστόσο, δίνονται και παραδείγματα όπου δεν οφείλεται ο COVID-19 στις περιπτώσεις αυτές για τον θάνατο του ατόμου. Πρώτο παράδειγμα, αν σε κάποιο αυτοκινητιστικό δυστύχημα εμφανίσει κάποιος υποογκαιμικό σοκ και αορτικό διαχωρισμό την 1η ημέρα και καταλήξει την 2η, τότε ναι, δεν οφείλεται στον COVID-19. Παρόλα αυτά, αν κριθεί ότι ο COVID-19 επιδείνωσε την κατάσταση του ατόμου, ναι, μπορεί να καταγραφεί ως θάνατος COVID-19. Δηλαδή, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, με λίγα λόγια…… Δεύτερο παράδειγμα, εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας την 1η ημέρα και κατάληξη την 2η. Τότε οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου και φυσικά δεν ευθύνεται ο COVID-19 και σε αυτή την περίπτωση. Δηλαδή, όταν παρουσιαστεί πνευμονία, όταν υπάρχουν συννοσηρότητες ευθύνεται ο COVID-19 και σ αυτήν εδώ την περίπτωση όχι;;; Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν….

Εν συνεχεία, ακολουθούν οδηγίες για την ταξινόμηση – κωδικοποίηση των θανάτων λόγω COVID-19 για στατιστικούς σκοπούς. Χρησιμοποιούνται λοιπόν, κυρίως δύο κωδικοί:

  • Ο U07.1 COVID-19, όταν ο COVID-19 έχει επιβεβαιωθεί από εργαστηριακές δοκιμές ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των κλινικών σημείων ή συμπτωμάτων και
  • Ο U07.2 COVID-19, όταν ο COVID-19 διαγνωστεί κλινικά ή επιδημιολογικά από το γιατρό, αλλά οι εργαστηριακές δοκιμές είναι ασαφείς ή δεν είναι διαθέσιμες.

Δηλαδή στην δεύτερη περίπτωση τι ισχύει;;; Ότι μόνο από τα συμπτώματα και τη συνολική εικόνα του ασθενούς, μπορεί ο γιατρός να αποφανθεί ότι ο ασθενής πάσχει από COVID-19 και ας μην βγει καν το (επισφαλές) τεστ θετικό!!! Άρα, κατά βούληση, μπορεί ένας γιατρός να αποφαίνεται ότι όλοι οι ασθενείς του καταλήγουν λόγω COVID-19!!!!!!

Εν συνεχεία, ακολουθούν τα ίδια παραδείγματα που ανέφερα προκειμένου για την κωδικοποίηση της εκάστοτε περίπτωσης. Υπάρχει όμως μια διαφορά, κατά την ανάλυση του παραδείγματος της εγκυμονούσας, όπου όπως αναφέρεται: «σε αυτό το παράδειγμα επιλέξτε άλλες ιογενείς ασθένειες που περιπλέκουν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την λοχεία ως υποκείμενη αιτία θανάτου.» Γιατί εδώ αλλάζει η καταγραφή;;;; Δηλαδή για την καταγραφή ως αιτία θανάτου φταίει ο COVID-19, αλλά για την στατιστική ανάλυση φταίει κάποιος άλλος ιός;;;; Γιατί ειδικά στις εγκυμονούσες;;;;

Και ως απαύγασμα όλων αυτών ο «αξιόπιστος» και «διαφανής» ΠΟΥ τονίζει σαφέστατα ότι: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΩΡΗΘΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΩΣΤΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!!

Άρα, εδώ και 28 μήνες που ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΠΟΥ για τα αίτια των θανάτων, που βγαίνουν τόσα στατιστικά αποτελέσματα, που πάνω σ αυτά οφείλονται τα μέτρα, οι απαγορεύσεις που έχουμε υποστεί όλοι μας, η «προαιρετική» υποχρεωτικότητα των εμβολίων, η αναστολή των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, τι πραγματικά συμβαίνει;;;;; Πού είναι το ψέμα και πού η αλήθεια;;;; Όλοι αυτοί οι θάνατοι που καταγράφονται εδώ και 28 μήνες ως θάνατοι λόγω COVID-19, που οφείλονται τελικά;;;; Οφείλονται στον COVID-19;;;;; Όταν με ένα απλό θετικό τεστ που φυσικά είναι επισφαλές σε κάθε περίπτωση, και με μόνο αυτό, οτιδήποτε άλλο και αν υπάρχει στον ασθενή, αυτός λένε ότι καταλήγει λόγω COVID-19;;;;; Και σε άλλες περιπτώσεις ισχύει και σε άλλες όχι;;;; Όταν τελικά ο γιατρός μπορεί σε κάθε περίπτωση να αποφανθεί κατά βούληση αν ο θάνατος οφείλεται στον COVID-19, μπορεί να είναι αξιόπιστες όλες αυτές οι καταγραφές που έχουν γίνει;;;; Γιατί σύμφωνα με τα παραπάνω δεν καταλαβαίνω τίποτα τέτοιο, τόσο ως επιστήμονας όσο ως ένας απλός πολίτης.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι όλα αυτά έγιναν προκειμένου για τη διανομή αυτών των «περίφημων» εμβολίων με τη νέα τεχνολογία  mRNA. Εμβολίων που ευρισκόμενα σε αρχικό, μην πω μηδαμινό, πειραματικό στάδιο δόθηκαν και δίνονται ακόμα ως πανάκεια στον κόσμο. Εμβόλια που ο κάθε πολίτης δίνει ενυπόγραφα τη συγκατάθεσή του, αν και θεωρούνται ασφαλή, έτσι δεν μας λένε;;; Εμβόλια που προκάλεσαν την εμφάνιση θανάσιμων παρενεργειών, αλλά παρόλα αυτά συνέχισαν να διανέμονται κανονικά, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Εμβόλια που ενώ αρχικά θα προστάτευαν καθολικά από τον COVID-19, τελικά αποδείχτηκε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν. Εμβόλια που οδήγησαν τόσες και τόσες εγκυμονούσες σε αποβολές. Αυτά είναι τα «σωτήρια» εμβόλια……

Και τώρα ξαφνικά έρχονται και μας λένε: «Όταν κάποιος έχει νοσήσει από COVID-19, ακόμα κι αν η αιτία θανάτου δεν είναι ο COVID αλλά άλλη, απλώς βγήκε θετικός με COVID, καταγράφεται ως θάνατος COVID.» Έλα, τώρα το θυμηθήκατε;;;; Τώρα μας το λέτε;;;;; Γιατί τώρα;;;;;; Τώρα που λόγω του φόβου που σκορπίσατε με όλους αυτούς τους λανθασμένα καταγεγραμμένα ως θανάτους COVID-19, έχει εμβολιαστεί τόσος και τόσος κόσμος;;;;; Τώρα;;;;;;

Τα συμπεράσματα δικά σας και όλων μας…….

Σημείωση: Κωδικοποιήστε όλες τις καταχωρήσεις στο Μέρος 1 και 2 και σε αυτό το παράδειγμα επιλέξτε άλλες ιογενείς ασθένειες που περιπλέκουν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την λοχεία (O98.5) ως υποκείμενη αιτία θανάτου.

Note: Code all entries in Part 1 and 2 and in this example select other viral diseases complicating pregnancy, childbirth and puerperium (O98.5) as the underlying cause of death.

Σημείωση: Κωδικοποιήστε όλες τις εγγραφές στο Μέρος 1 και 2 και σε αυτό το παράδειγμα επιλέξτε άλλες ιογενείς ασθένειες που περιπλέκουν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία (O98.5) ως υποκείμενη αιτία θανάτου.

Note: Code all entries in Part 1 and 2 and in this example select other viral diseases complicating pregnancy, childbirth and puerperium (O98.5) as the underlying cause of death.

Δεν είναι δυνατή η φόρτωση όλων των αποτελεσμάτων

Επανάληψη

Επανάληψη…

Επανάληψη…

ΠΗΓΗ

https://cdn.who.int/media/docs/default-source/classification/icd/covid-19/guidelines-cause-of-death-covid-19-20200420-en.pdf?sfvrsn=35fdd864_2&download=true

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments