Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κίκη Τσακίρη….μια διαφορετική μάνα με “Μ” κεφαλαίο!!!!!!!

Κίκη Τσακίρη….μια διαφορετική μάνα με “Μ” κεφαλαίο!!!!!!!

0
Dodekanisos

Η σημασία της μάνας με “μ” κεφαλαίο αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην ανάρτηση που έκανε στην προσωπική της σελίδα στο facebook η Κική Τσακίρη. Μια διαφορετική μάνα, όπως η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της,  που η αρρώστια της μπορεί να την έχει καθηλώσει στο κρεβάτι, μπορεί να της έχει στερήσει την επικοινωνία με τον λόγο αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την εσωτερική της απέραντη δύναμη που τροφοδοτείται από την αγάπη της και την θέληση  να προσφέρει καθημερινά στα παιδιά της, το πολυτιμότερο αγαθό…. το γέλιο τους. Με τα λόγια της συγκινεί και υπενθυμίζει σε όλους, πως η αποστολή μιας μάνας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη ζωή  και ολοκληρώνεται μόνο όταν εκείνη κλείσει τα μάτια της..

Η ανάρτηση:

“Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΝΑ …Η μεγαλύτερη ανησυχία μου όταν αρρώστησα ήταν, πως θα ανταποκριθώ σαν μάνα. Όταν σίγησε η φωνή, έγραφα σε πινακάκι  τι ήθελα να τους πω. διάβασε, φάε, πρόσεχε, ξύπνα , μην ξεχάσεις, λέξεις συνηθισμένες για τις μάνες του δυτικού κόσμου! Οι μανάδες που δεν έχουν τα προς το ζην, τι λένε άραγε στα παιδιά τους? Φαντάζομαι τίποτα, μέχρι ο θάνατος να τους λυτρώσει.
Όταν μου έμειναν μόνο τα μάτια, είπα καλά, θα τα καθοδηγείς γράφοντας! Ένα βλέμμα μου φτάνει να φορέσουν κάλτσες, με μαιλ να καθησυχάσω τους φόβους τους, να απαντήσω στις ερωτήσεις τους, βέβαια μετεχρονολογημένα, όμως παίρνουν τις απαντήσεις. Η ωραιότερη επιβεβαίωση, ότι κάνω σαν μάνα την δουλειά μου σωστά, είναι όταν καθημερινά ακούω το γέλιο τους!
Η μόνη  φιλοδοξία που έχω, να είναι σε αρμονία οι σκέψεις, τα συναισθήματα, με τις πράξεις τους!
Πάντα θεωρούσα τις μάνες που φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν  τα παιδιά τους τα δικά τους όνειρα κιοτι δεν κατάφεραν εκείνες στη ζωή τους, περιστατικά για τον ψυχίατρο! Διαφωνείτε?
Χρόνια μας πολλά και να προσπαθήσουμε να φτιάχνουμε την κάθε μέρα των παιδιών γεμάτη με χαμόγελα χωρίς να το επιτυγχάνουμε  με τον καταναλωτισμό. Λίγα δώρα και καλά!
Ο καταναλωτισμός  ναι μεν βοηθάει την οικονομία, αλλά δεν συνεισφέρει στην ευτυχία. Σίγουρα θα διαφωνήσει η μικρή μου που επιθυμεί διακαώς ένα iphone που δεν πρόκειται να της το αγοράσω!”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments