Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Καθάρισε” στην επανάληψη

“Καθάρισε” στην επανάληψη

0
1
Dodekanisos
Νικητής με σκορ 1 – 0 αναδείχθηκε ο Ιάλυσος στο σημερινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καλυθιών, με σκόρερ τον Σπάρταλη στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ιάλυσος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι πιέζοντας στο πρώτο δεκάλεπτο για να πετύχει το γρήγορο γκολ, αλλά η ομάδα των Καλυθιών κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και σταδιακά να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας και να βγει μπροστά απειλώντας την εστία του Κεφάλα. Στο 7’ σε εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή του Αξιώτη, ο Φωτεινής έπιασε την κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Καραγιάννης. Στο 22’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν το πρώτο σουτ του Μαυρομούστακου κόντραρε πάνω σε σώματα αμυνόμενων και στην συνέχεια νέο σουτ του ίδιου έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αρχοντούλης με μακρινή πάσα έβγαλε μόνο του τον Μαυρομούστακο, ο οποίος πήγε να «κρεμάσει» τον Κεφάλα με τον τελευταίο να αποκρούει. Στο σημείο εκείνο οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι ο τερματοφύλακας του Ιάλυσου έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα καθώς έκριναν ότι η απόκρουση με τα χέρια έγινε εκτός περιοχής. Στο 28’ ο Μουτσοντέμι, έκανε την σέντρα από τα αριστερά με το Δεληγιάννη να πιάνει το σουτ στην κίνηση και τον Κεφάλα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 30’ σε μια επέλαση του Παφιάκη από τα αριστερά, ο Καραγιάννης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα στην σέντρα που πραγματοποίησε. Στο 42’ μετά από σέντρα των φιλοξενουμένων, ο Μουτσοντέμι, έκανε το κοντρόλ και το απευθείας σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κεφάλα. Στο 45’ ο Σταυλάς βγήκε από τα αριστερά πραγματοποίησε μια σέντρα σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση που ήταν και η τελευταία για το πρώτο μέρος ο Δεληγιάννης ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή του Ιάλυσου αλλά η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από την εστία των γηπεδούχων στο σουτ που πραγματοποίησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιάλυσος μπήκε και πάλι δυνατά ψάχνοντας το γκολ και στο 49’ μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Στεργιόπουλου το σουτ του Σπάρταλή έδιωξε σε κόρνερ ο Καραγιάννης. Στο 51’ ο Μαυρομούστακος έκανε ένα μακρινό σουτ με τον Κεφάλα να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.  Στο 54’ το σουτ επίσης μακρινό σουτ του Μαριά πέρασε άουτ. Στο 59’ ο Δεληγιάννης έβγαλε την σέντρα, έδιωξαν προσωρινά οι αμυντικοί του Ιάλυσου και ο Καντιμοίρης στην συνέχεια της φάσης σούταρε με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 69’ σε ένα φάουλ που εκτέλεσαν οι παίκτες του Ιάλυσου ο Σαχίνης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 73’ ο Ιάλυσος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Σπάρταλης έκανε την σέντρα και ο Στεργιόπουλος μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 75’ οι ομάδα των Καλυθιών έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Πλύγκος ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Παφιάκη είδε την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή Σιδηρόπουλου. Στο 75’ ο Μπαρί Αλή Ογλού “έστρωσε” πολύ ωραία την μπάλα στον Σπάρταλη ο οποίος μέσα από την περιοχή με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καραγιάννη κάνοντας το 1 – 0 για την ομάδα του Ιάλυσου, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Πλακογιάννη και Πατσιόπουλο.

Συνθέσεις:

Ιάλυσος (Μαντικός): Κεφάλας, Σαχίνης, Φωτεινής, Πιτσουρδάκης, Μαλιάκας, Κρομύδας, Αξιώτης (46’ Μαριάς), Παφιάκης, Αλή Ογλού, Σπάρταλης (82’ Γαϊτάνος), Σταυλάς (43’ Στεργιόπουλος).

Απόλλων Κ. (Δογιάμας): Καραγιάννης, Πλύγκος, Κίτσος, Μουτσοντέμι (88’ Χατζηγεωργίου), Φυλακούρης, Δημητράς, Δεληγιάννης, Συμεωνίδης, Αρχοντούλης, Καντιμοίρης, Μαυρομούστακος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments