“Κάντε πιο πολλά παιδιά, πως θα δημιουργηθούν οι επόμενες γενιές;”

0
Dodekanisos

Με τη συμμετοχή και του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη ένα συντηρητικό πολιτικό φεστιβάλ το οποίο διοργάνωσψν η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και το κόμμα της Brothers Of Italy. Ο Μασκ ενθάρρυνε τους Ιταλούς να κάνουν περισσότερα παιδιά, μιας και η Ιταλία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2023 υπήρξαν 3.500 λιγότερες γεννήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία από τις εθνικές στατιστικές ISTAT. Και το έτος 2022, τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν για 14η συνεχόμενη πτώση κατά 1,7%.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται. Η κλιματική αλλαγή είναι υπερβολικά βραχυπρόθεσμη». Στη συνέχεια ενθάρρυνε τους αυστηρούς νόμους για τη μετανάστευση, αν και είπε ότι είναι «πολύ υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης». Και, όταν ρωτήθηκε σχετικά, η τεχνητή νοημοσύνη είπε ότι είναι ένα «αναπόφευκτο πράγμα» και θα είναι ένα νέο «είδος».
«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας υπαρξιακός κίνδυνος, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την έλευση της , αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό ένα δίκοπο μαχαίρι. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μαγικό τζίνι. Η ιστορία των μαγικών τζίνι συνήθως δεν βγαίνει τόσο καλά, γι’ αυτό πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments