“Κάνουν τα πάντα για να επιτεθούν στην Ορθοδοξία”

0
Dodekanisos

«Καταστρέφουν την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολιάζοντας τις κατηγορίες της βουλευτού του βρετανικού κοινοβουλίου Alicia Cairns (Αλίσια Κερνς) και του συνταξιούχου Αμερικανού στρατηγού Wesley Clark κατά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ότι φέρεται να συμμετείχε στο λαθρεμπόριο όπλων στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια. Η ίδια πρόσθεσε και τα εξής:

«Κάνουν τα πάντα για να επιτεθούν στην Ορθοδοξία. Δεν θα το έλεγα υβριδική επίθεση, είναι μια άμεση δυτική επίθεση κατά της Ορθοδοξίας. Κάποτε δρούσαν κρυφά, τώρα ενεργούν άμεσα. Διώχνουν ορθόδοξους ιερείς, τους συλλαμβάνουν, τους κρατούν, τους ανακρίνουν, αντιμετωπίζουν εσωτερικές προκλήσεις, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους για να υποκινούν συγκρούσεις, που όχι μόνο είναι εκτός νομικού πλαισίου, αλλά και εκτός των ορίων ήθους και δεοντολογίας», είπε.

«Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ό,τι στα Βαλκάνια και σε αυτήν την περιοχή – οι Σέρβοι ήταν παρόντες σε αυτό το έδαφος για αιώνες και η Ορθοδοξία υπήρχε επίσης εκεί για αιώνες, και αυτό ήταν πάντα ένα κόκαλο στο λαιμό των δυτικών χορηγών. Γι’ αυτό πρέπει να δούμε τη συγκεκριμένη περιφερειακή πτυχή αυτής της κατάστασης και να δώσουμε προσοχή στην παγκόσμια τάση από την άποψη της επιθετικότητας της συλλογικής Δύσης προς την Ορθοδοξία και τους Ορθοδόξους», κατέληξε η Ζαχάροβα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments