Αρχική Επικαιρότητα Καμία επιστροφή σε lockdown λέει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Καμία επιστροφή σε lockdown λέει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

0
Dodekanisos

Η Αυστραλία πρέπει να απομακρυνθεί από τη λογική των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση. Ενώ οι αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να περιορίζουν τις ζωές των πολιτών με lockdown λόγω του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην Αυστραλία καταγράφει ραγδαία άνοδο, με την έξαρση να τροφοδοτείται την μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού. Παρόλα αυτά, ο Morrison τονίζει ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού αποτελεί πλέον ατομική ευθύνη των πολιτών. «Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή τη νοοτροπία των κυβερνητικών επιβολών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους Αυστραλούς ως ενήλικες», λέει ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα κάλεσε τις Αρχές να αλλάξουν στάση και να απομακρυνθούν από την «κουλτούρα των εντολών». «Δεν θα επιστρέψουμε στα lockdown. Θα προχωρήσουμε και θα ζούμε με αυτό τον ιό με κοινή λογική και υπευθυνότητα», υπογραμμίζει.

Από την αρχή της πανδημίας η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 260.000 μολύνσεις και 2.154 θανάτους. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες και παρά την απειλή της «Όμικρον», έχει επανέλθει στην κανονικότητα. Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της έχει ανοσοποιηθεί κατά του κορονοϊού.

Πλέον οι Αρχές εστιάζουν στην παροχή αναμνηστικών δόσεων εμβολίων. Παράλληλα, ο Morrison καλεί τις πολιτείες να επαναλειτουργήσουν εκατοντάδες εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έκλεισαν όταν μειώθηκε η ζήτηση για ραντεβού. Μάλιστα το 80% των Αυστραλών άνω των 16 ετών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

Παρά την ταχύτατη εξάπλωση της «Όμικρον» ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δηλώνει ότι μόνο «ένα πολύ μικρό μέρος» αυτών των κρουσμάτων καταλήγουν στο νοσοκομείο. Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύεται παρουσιάζει άνοδο. Όμως παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που είχαν καταγραφεί στην κορύφωση του κύματος της επιδημίας που προκλήθηκε από την μετάλλαξη «Δέλτα».

Περίπου 4.600 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο στην Αυστραλία. Αριθμός που ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των περίπου 4.100 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments