Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Καλογήρου: «Με εμπνέει η αγάπη που μου δείχνουν τα νεαρά παιδιά»

Καλογήρου: «Με εμπνέει η αγάπη που μου δείχνουν τα νεαρά παιδιά»

0
Dodekanisos

Ο Χρήστος Καλογήρου, γνωστός και ως «Λόπεζ», αποτελεί μία εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Άρχισε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τον ΑΕΡΑ (τα τότε τρίτα) με προπονητή τον αείμνηστο Σταμάτη Γιαννακάκη. Ενώ είχε πάρει το «βάπτισμα του πυρρός» σε ηλικία μόλις 14 ετών όταν οι αγωνιστικοί χώροι ήταν ακόμα ξερά γήπεδα!

Ο Χρήστος Καλογήρου με την φανέλα του ΑΕΡΑ.

Υπήρξε μεγάλο ταλέντο της εποχής του, διότι διέθετε πολύ δυνατό αριστερό πόδι και απίστευτη ταχύτητα. Έχει επίσης φορέσει τις φανέλες των Κλεόβουλου Λίνδου, Διγενή Κοσκινού, Αστέρα Παστίδας και του Ιάλυσου. Ενώ έχει αγωνιστεί και στην Αθλέτικο Αφάντου, την οποία υπηρετεί από το πόστο του προπονητή σήμερα. Επιπροσθέτως, έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου, δύο με τον ΑΕΡΑ και ένα με τον Ιάλυσο. Υπήρξε από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας, κυρίως στους «ερυθρόλευκους» και τους «τοξοβόλους».

Ο Χρήστος Καλογήρου με την φανέλα του Διγενή Κοσκινού, πίσω στο 2007.
Ο «Λόπεζ» αγωνιζόμενος για τον Ιάλυσο το 2008.

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη του στο news12.gr, είχα την τιμή να συνομιλήσω μαζί του για το νέο εγχείρημα του όντας πλέον προπονητής στον Άγιο Λουκά ή αλλιώς Αθλέτικο Αφάντου. Μία προσπάθεια η οποία άρχισε πριν από επτά χρόνια με τους Γιώργο Μπακίρη και Γιώργο Μπουχάνι από τις ακαδημίες της Αθλέτικο Αφάντου, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη ταλαντούχων νεαρών Αφαντενών ποδοσφαιριστών. Οι οποίοι θα προβιβαστούν στην πρώτη ομάδα και εκεί θα ανδρωθούν και θα ωριμάσουν ποδοσφαιρικά. Ο ίδιος ανέλαβε να εκπονήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα πέρυσι, όταν και αποδέχθηκε να είναι πρώτος προπονητής στα «λιοντάρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον έχει εντάξει ήδη πέντε νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών (χρονολογίας 2005 και 2007) στην ανδρική ομάδα. Οι οποίοι είναι και βασικά μέλη. Ο ίδιος ο κ. Καλογήρου δηλώνει με ενθουσιασμό: «Έχω την πολυτέλεια να διαθέτω πάρα πολλά παιδιά στον σύλλογο και με εμπνέει η αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπό μου». Ταυτόχρονα τονίζει ότι κεντρικό σύνθημά της ομάδας είναι «σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι».

«Στόχος της ακαδημίας μας είναι να κοινωνικοποιούνται τα παιδιά, να περνούν όμορφα και να είναι ευτυχισμένα. Να φεύγουν από την προπόνηση και να είναι πάντα με το χαμόγελο. Να αγαπήσουν μέσα από την ακαδημία μας το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Φυσικά όσα παιδιά θεωρούμε ότι διαθέτουν ένα παραπάνω ταλέντο δεν θα τα αφήσουμε να χαθούν. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος και μέσα από το ποδόσφαιρο να τηρούν το αρχαίο ρητό του ”ευ αγωνίζεσθαι”».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Αθλέτικο Αφάντου

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της Αθλέτικο και κυρίως τον Γιώργο Μπακίρη που μου εμπιστεύεται την θέση του προπονητή, καθώς είμαι από πέρυσι τεχνικός στον σύλλογο. Επιπλέον ευχαριστώ και τον Μιχάλη Κυριαζή, ο οποίος εκτός από ποδοσφαιριστής της ομάδας, βοηθάει και στο τεχνικό κομμάτι και επειδή βρίσκεται πάντα δίπλα μου. Πέρυσι αρχίσαμε μία προσπάθεια και έχουμε δημιουργήσει ένα αξιόλογο ρόστερ με παιδιά από τα Αφάντου και κυρίως των ακαδημιών μας. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μία ομάδα ισχυρή, η οποία δεν θα δέχεται να ηττηθεί από κανέναν. Ακόμα και αν κληθούμε να παίξουμε ενάντια σε σύλλογο της Α’ κατηγορίας, θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Στόχος να πάμε όσο πιο ψηλά και να πάρουν συμμετοχές τα νεαρά παιδιά. Ούτως ώστε τα επόμενα χρόνια, ο σύλλογος να έχει παίκτες από τις ακαδημίες του. Ήδη στην πρώτη ομάδα αγωνίζονται παιδιά όπως, ο Σωτήρης Μαχαιρίδης, ο Γιώργος Σταυρής, ο Έκτορας Περλέκας, ο Αλμπάν, ο Σκεντεράι, ο Ιάκωβος Περγούρας και ο Σταμάτης Ποντίκας οι οποίοι είναι κάτω των 17 ετών. Του χρόνου να μας έχει καλά ο Θεός, θα αρχίσει η προετοιμασία με παιδιά του παιδικού, που αυτή την στιγμή βγάζουν ‘’μάτια’’ στο γήπεδο. Στόχος τα παιδιά αυτά να είναι η μελλοντική Αθλέτικο».

Και προσθέτει: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, να νοιώθω την χαρά των φιλάθλων στο γήπεδο. Με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι μας, κόντρα στην Δήμητρα Δαματριάς, στο γήπεδο βρέθηκαν πάνω από 500 άτομα. Είδα καπνογόνα και φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα. Πράγματα τα οποία είναι στα όρια του φιλάθλου και της σωστής νοοτροπίας που προσπαθούμε να χτίσουμε. Στόχος μας είναι η Αθλέτικο να διαθέτει ήθος, προσωπικότητα και να τηρεί το ευ αγωνίζεσθαι. Προσωπικός μου στόχος δεν είναι το πρωτάθλημα. Αντίθετα στόχος είναι να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά μπορεί. Αν από εκεί και πέρα τα παιδιά το πιστέψουν, δεν θα το αφήσουμε να πάει χαμένο».

Επιπλέον υπογραμμίζει τις δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή της χρονιάς ελλείψει προετοιμασίας: «Φέτος, λόγω ότι πολλοί παίκτες είχαν εργασία, είχαμε ελλείψεις και δεν κάναμε σωστή προετοιμασία. Κατά την διάρκεια προέκυψαν και ορισμένα θέματα υγείας, οπότε χάσαμε μερικούς ποδοσφαιριστές και εκεί είχαμε δυσκολίες. Πλέον η ομάδα τα έχει ξεπεράσει και αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της, μπαίνοντας σε πολύ δυνατά επίπεδα. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο για το τελευταίο μας παιχνίδι. Τα παιδιά κατέθεσαν και την ψυχή τους κόντρα στην πολύ καλή ομάδα της Δήμητρα Δαματριάς. Μία νίκη που μας δίνει ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια, η οποία θα είναι δύσκολη στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Θεωρώ ότι την φετινή χρονιά όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και ισάξιες. Κατά την δική μου εκτίμηση, καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει».

Ο Χρήστος Καλογήρου με παιδιά των ακαδημιών της Αθλέτικο Αφάντου.

«Τέλος, έχω να προσθέσω ότι συνεχίζω το έργο του Γιώργου Μπακίρη, που τα τελευταία δέκα χρόνια κράτησε την ομάδα σε δύσκολες εποχές. Ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται πάντα κοντά της. Επίσης ευχαριστώ και τους Μιλτιάδη Μπακίρη και Γιώργο Συμιακό για την καταλυτική παρουσία τους στα αποδυτήρια του συλλόγου».

Την φετινή χρονιά η Αθλέτικο Αφάντου συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και είναι τοποθετημένη στον Β’ όμιλο. Μετά την συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών φιγουράρει στην 5η θέση με απολογισμό δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Έχει σκοράρει και δεχθεί τέσσερα τέρματα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments