Αρχική Αθλητικά νέα Σε… περιπέτειες η Μπαρσελόνα – «Τετράστερη» Τσέλσι

Σε… περιπέτειες η Μπαρσελόνα – «Τετράστερη» Τσέλσι

0
givemesport.com
Dodekanisos

Σε… μπελάδες μπήκε η Μπαρσελόνα, που δεν κατάφερε να νικήσει τη Μπενφίκα (0-0) στο «Καμπ Νόου», στην προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η ισοπαλία έχει διπλή εξήγηση, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Τσάβι ήταν άστοχοι, αλλά έπεσαν και πάνω στον εκπληκτικό Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο Διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε «όρθια» την Μπενφίκα, που στις καθυστερήσεις είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Seferovic, για να φύγει και με το «διπλό» από την Ισπανία.

Πλέον, στις 8 Δεκεμβρίου, η Μπαρσελόνα θα πρέπει να επιβληθεί της Μπάγερν στο Μόναχο για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», αφού σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η Μπενφίκα, που υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου, εφόσον νικήσει, θα έχει τον πρώτο λόγο.

Την πρωτιά πήρε η Μπάγερν με την 5η σερί νίκη της, στο 2-1 επί της Ντιναμό στο Κίεβο. Ο Λεβαντόφσκι «φιλοτέχνησε» το απόλυτο highlight της βραδιάς με το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 14΄.

«Φωτιά και λαύρα» η Τσέλσι, διέλυσε με σκορ 4-0 τη Γιουβέντους στο «Stamford Bridge», παίρνοντας προβάδισμα στην ισοβαθμία του 8ου ομίλου. Βέβαια και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους «16», αλλά η πρώτη θέση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική (8/12) με τη «γηραιά κυρία» (υποδέχεται τη Μάλμε) να έχει σαφώς ευκολότερο έργο από την πρωταθλήτρια Ευρώπης (ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη για να αντιμετωπίσει τη Ζενίτ).

Στο 7ο όμιλο, το «θρίλερ» που αναμέναμε, θα κορυφωθεί στην τελευταία αγωνιστική. Η Σεβίλλη νίκησε τη Βόλφσμπουργκ (2-0) και η Λιλ τη Σάλτσμπουργκ (1-0). Κάπως έτσι τα πάντα θα κριθούν στις 8/12, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Νωρίτερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε την πρώτη επιτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη «μετά Σόλσκιερ» εποχή, καθώς πέτυχε στο 78΄ το καταλυτικό γκολ στο 2-0 επί της Βιγιαρεάλ στο «Estadio de la Cerámica».

Έτσι, έστειλε την ομάδα του στους «16» του Champions League, ενώ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην iστορία των «κόκκινων διαβόλων» που σκοράρει σε 5 διαδοχικά ματς των ομίλων.

Νωρίτερα, όμως, ήταν ο Νταβίντ ντε Χέα που είχε πραγματοποιήσει την απόκρουση της χρονιάς σε προσπάθεια του Τριγκέρος στο 59΄ κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα του Μάικλ Κάρικ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90′ ο Τζέιντον Σάντσο. Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε την πρόκριση και κατά 90% την πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

Όσο για τη δεύτερη, θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική στον «τελικό» Αταλάντα-Βιγιαρεάλ, αφού ο Ιταλικός σύλλογος κατάφερε να… φύγει από τη Βέρνη με ένα βαθμό στο συναρπαστικό 3-3 εναντίον της Γιάνγκ Μπόις.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-2 (70΄ Γκάρμας – 14΄ Λεβαντόφσκι, 42΄ Κομάν)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)          0-0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)           0-2
(78΄ Ρονάλντο, 90΄ Σάντσο)

Γιάνγκ Μπόις (Ελβετία)-Αταλάντα (Ιταλία)            3-3
(39΄ Σιμπάτσε, 80΄ Σιέρο, 84΄ Εφτί – 10΄ Ζαπάτα, 51΄ Παλομίνο, 88΄ Μουριέλ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Σεβίλη (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)             2-0
(12΄ Χορδάν, 90+8΄ Ράφα Μιρ)

Λιλ (Γαλλία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)                  1-0
(31΄ Ντέιβιντ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι (Αγγλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)                 4-0
(25΄ Τσαλόμπα, 55΄ Ρις Τζέιμς, 58΄ Χάντσον Οντόι, 90+5΄ Βέρνερ)

Μάλμε (Σουηδία)-Ζενίτ (Ρωσία)                        1-1
(28΄ Ρικς – 90+2΄πεν. Ρακίτσκι)

1oς ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)   24/11
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)-Λειψία (Γερμανία)              24/11

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)               24/11 
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μίλαν (Ιταλία)          24/11

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Αγιαξ (Ολλανδία)                24/11
Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)     24/11

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ίντερ (Ιταλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)           24/11
Σέριφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)   24/11

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments