Αρχική Videos Ιταλία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει το συνθετικό κρέας

Ιταλία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει το συνθετικό κρέας

0

Νομοσχέδιο που απαγορεύει το εργαστηριακό κρέας και άλλα συνθετικά τρόφιμα προωθεί η Ιταλική δεξιά σε μια προσπάθεια όπως αναφέρει να προστατεύσει την Ιταλική κληρονομιά τροφίμων. Αν κάτι τέτοιο περάσει, οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 60.000 ευρώ.

Ο Francesco Lollobrigida, ο οποίος διευθύνει το ανανεωμένο υπουργείο γεωργίας και επισιτιστικής κυριαρχίας και προέρχεται από το ίδιο κόμμα με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Τα εργαστηριακά προϊόντα δεν εγγυώνται την ποιότητα, την ευημερία και την προστασία της ιταλικής κουλτούρας και παράδοσης τροφίμων και κρασιού», με το λόμπι των αγροτών να επικροτεί τα λεγόμενα του. Οι προτάσεις, που εγκρίθηκαν από τους υπουργούς την Τρίτη, επιδιώκουν να απαγορεύσουν τα συνθετικά τρόφιμα που παράγονται από ζωικά κύτταρα χωρίς να σκοτώνουν το ζώο και θα ισχύουν και για τα ψάρια που παράγονται στο εργαστήριο και το συνθετικό γάλα.

Το νέο προτεινόμενο νομοσχέδιο ήρθε μετά από μια σειρά κυβερνητικών διαταγμάτων που απαγόρευαν τη χρήση αλευριού που προέρχεται από έντομα όπως οι γρύλοι και οι ακρίδες στην πίτσα ή τα ζυμαρικά. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) άναψε το πράσινο φως για το κυτταροκαλλιεργημένο κοτόπουλο για ανθρώπινη κατανάλωση μετά από αξιολόγηση. Το 2020 η Σιγκαπούρη έδωσε επίσης έγκριση για το κρέας κοτόπουλου που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments