Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Ίσως τελικά να μην είναι τόσο απρόβλεπτη η φετινή Super League 2…

Ίσως τελικά να μην είναι τόσο απρόβλεπτη η φετινή Super League 2…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League, μάλλον μπορούμε να πούμε ότι βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα για το αγωνιστικό προφίλ της φετινής σεζόν. Και ίσως μπορούμε να πούμε ότι τελικά δεν θα είναι και τόσο απρόβλεπτη όπως πιστεύαμε στα πρώτα τουλάχιστον παιχνίδια. Με την πιθανότητα πάντα στατιστικά να κάνουμε λάθος και να εκτεθούμε, απ’ ότι φαίνεται κάποιες ομάδες θα είναι οι αδύναμοι κρίκοι της φετινής χρονιάς εκτός και αν αλλάξει κάτι θεαματικά στη συνέχεια.

Ο Καραϊσκάκης Άρτας και ο ΟΦ Ιεράπετρας είναι κατά τα φαινόμενα και για την ώρα, δυο ομάδες που μάλλον δύσκολα θα αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ίσως το ίδιο να πιστεύουν κάποιοι και για τη Δόξα Δράμας, όμως το πρόσφατο «διπλό» και το γεγονός ότι δεν έχει τον ίδιο αριθμό αγώνων με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, νομίζω ότι μας κάνει να μην μπορούμε ακόμα να βγάλουμε οριστικό συμπέρασμα. Άρα μέχρι στιγμής, έχουμε ένα πρωτάθλημα τουλάχιστον δυο ταχυτήτων.

Η μια ταχύτητα είναι οι ομάδες που ήδη έχουν διπλάσιο αριθμό πόντων και δείχνουν αρκετά δυνατές και αυτές που δυσκολεύονται στο να μαζέψουν τους βαθμούς και είναι πιο χαμηλά. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν οι ταχύτητες γίνουν τελικά τρεις. Δηλαδή οι ομάδες που θα είναι προς τα πάνω, αυτές που θα βρίσκονται λίγο πιο κάτω αλλά θα υστερούν σε σχέση με τις πρώτες και αυτές που φανερά δεν μπορούν να ακολουθήσουν και θα βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Στην εξίσωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βάλουμε και ακόμα μια παράμετρο που ίσως να είναι και η πιο καθοριστική. Είναι η παράμετρος της αναδιάρθρωσης η οποία μπορεί να σημαίνει πως κανένας δεν θα υποβιβαστεί από τη Super League 2, άρα δεν έχει και νόημα να συζητάμε για «μάχη» της παραμονής. Και προφανώς αυτό είναι κάτι που θα μεταβάλλει και το αγωνιστικό πάθος των ομάδων. Όταν κάποιος ξέρει από πριν πως ότι και αν συμβεί δεν θα υποβιβαστεί, πραγματικά δεν έχει και καμία ουσία από βαθμολογικής άποψης αν θα κερδίσει ή αν θα χάσει. Αυτά τα ολίγα, θα επανέλθουμε στην πορεία του πρωταθλήματος…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments