Αρχική Επικαιρότητα Ήρωες των ημερών μας – Έλληνες και Ρουμάνοι μαζί στις πυρκαγιές

Ήρωες των ημερών μας – Έλληνες και Ρουμάνοι μαζί στις πυρκαγιές [pics]

1
Έλληνας πυροσβέστης έκανε ένα δώρο στο Ρουμάνο συνάδελφο του, που ήταν μεταξύ των 108 πυροσβεστών που έστειλε η Ρουμανία προς βοήθεια. FACEBOOK
Dodekanisos

Η Ρουμανία και η βοήθεια που έστειλε στην Ελλάδα, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στις κατασβέσεις των μεγάλων πυρκαγιών στην Εύβοια. 

Πραγματικά συγκινεί η βοήθεια, που έχει δεχθεί η Ελλάδα από τις χώρες του υπόλοιπου κόσμου. Συγκεκριμένα 21 χώρες έχουν στείλει πυροσβεστική βοήθεια, ώστε να ενωθούν με τις Ελληνικές δυνάμεις σε κοινό μέτωπο για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στην Ρουμανία και τους 108 πυροσβέστες με τα 21 πυροσβεστικά οχήματα που έστειλε στην Ελλάδα η Ρουμανία. Την αποστολή συνόδευσαν τέσσερις δημοσιογράφοι, μέλη τηλεοπτικών δικτύων της χώρας. Διότι παράλληλα υπάρχει συνεχής ενημέρωση στη σελίδα που έχει το Υπουργείο των Εσωτερικών στο Facebook.

Θυμίζουμε πως οι Ρουμάνοι κατά την άφιξή τους στην χώρα μας προέβησαν στις εξής ενέργειες. Οι οποίες πάρθηκαν αυτοβούλως. Πρώτον έστησαν άμεσα το δικό τους ανεξάρτητο στρατηγείο, κάνοντας χαρτογράφηση των δασικών δρόμων με drones. Δεύτερον επιστράτευσαν ενδοεπικοινωνία τελευταίας τεχνολογίας. Τρίτον και τελευταίο, εκμεταλλεύτηκαν τα δεκάδες ρυάκια που βρίσκονται στις διάφορες περιοχές της Εύβοιας, προκειμένου να τροφοδοτούν τα οχήματα και τις μάνικες 60 μέτρων.

Μια χειρονομία με εξαιρετικό νόημα!

Σε μία από τις τελευταίες αναρτήσεις του στο Facebook, το Υπουργείο των Εσωτερικών της Ρουμανίας απαθανατίστηκαν ένας Έλληνας (Σπύρος) και ένας Ρουμάνος (Φλώριν). Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, στο τέλος της αποστολής ο Σπύρος ευχαρίστησε τον Φλώριν λέγοντάς του: «ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!»

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης ευχαρίστησε πίσω τον Έλληνα και απάντησε: «Επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι».

Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Φλώριν και είπε στον Σπύρο: «Παρακαλώ συγχωρήστε με, είναι ο υιός μου. Ένα λεπτό χρειάζεται, αρκεί να του πω ότι είμαι καλά, να μην ανησυχεί». Μετά το τέλος της κλήσης ο Σπύρος επέστρεψε στον συνάδελφο και ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση: 
– Έχεις παιδί; (ρώτησε ο Σπύρος)
– Έχω δύο παιδιά, ένα αγόρι 6 χρονών και ένα κορίτσι 3 ετών, απάντησε ο Φλώριν.
– Και ήρθες Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές, του αποκρίθηκε ο Σπύρος.
– Ναι! – Ναι! (η απάντηση του Φλώριν)
– Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για σένα, εδώ, να σκέφτεσαι την οικογένειά σου, απάντησε ο Σπύρος. 
– Δύσκολο; Είναι πιο δύσκολο για σένα τώρα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές, απάντησε ο Φλώριν. 
 
Στο τέλος της συζήτησης ο Σπύρος θέλησε να του προσφέρει κάτι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει. «Θέλω να σου προσφέρω κάτι. Είναι η σημαία της Ελλάδας. Σας την προσφέρω με όλη μου την καρδιά γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Παρακαλώ πείτε το και στα παιδιά σας», είπε ο Σπύρος. 
 
Πάντως επιτρέψτε μου να αναφέρω πως σύμφωνα με ρεπορτάζ -που βασίζεται σε αστυνομικές πηγές- της sportime οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που ήρθαν στη χώρα μας να βοηθήσουν στην κατάσβεση παρέμειναν στα σύνορα για περίπου 2,5 ώρες. Προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ Covid. Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που αφίχθηκαν να βοηθήσουν και έχουν καρφιτσωμένη την Ελληνική σημαία στα οχήματά τους. Μικρή σημασία έχει, αλλά όφειλα να το μεταφέρω…
 
 
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] από μία εβδομάδα παραμονής στην Ελλάδα οι Ρουμάνοι πυροσβέστες αποχώρησαν από την Εύβοια. Φυσικά πριν πάρουν τον […]