Αρχική Videos ΗΠΑ: Νέο νομικό …χαστούκι κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού

ΗΠΑ: Νέο νομικό …χαστούκι κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού

0

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο αποφάνθηκε πως η  εντολή εμβολιασμού της United Airlines παραβίασε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ορισμένων εργαζομένων. Και αυτό διότι αν και η εταιρεία χορηγούσε εξαιρέσεις μεν αλλά έδινε άδειες άνευ αποδοχών. Το θέμα κατέληξε στα δικαστήρια μετά από αγωγή που κατατέθηκε από τους εργαζόμενους. Ένας Ομοσπονδιακός δικαστής, τον Νοέμβριο του 2021 δεν τους είχε δικαιώσει, κάτι όμως που έγινε στο Εφετείο σε απόφαση που πάρθηκε επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι δικαστές δικαστές Jennifer Walker Elrod και Andy Oldham υποστήριξαν τα ακόλουθα:
«Η United έχει παρουσιάσει στους ενάγοντες δύο επιλογές: να παραβιάσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή να χάσουν όλες τις αμοιβές και τα οφέλη επ’ αόριστον. Αυτή είναι μια αδύνατη επιλογή για τους ενάγοντες που θέλουν να παραμείνουν πιστοί αλλά πρέπει να βάλουν φαγητό στο τραπέζι. Με άλλα λόγια, η United εξαναγκάζει ενεργά τους υπαλλήλους να εγκαταλείψουν τις πεποιθήσεις τους».

Μετά την εξέλιξη αυτή, η United Airlines σε ανακοίνωση της τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απαίτηση εμβολίου μας έχει σώσει ζωές και έχει κρατήσει τους υπαλλήλους μας έξω από το νοσοκομείο», ανέφερε. «Και είναι ξεκάθαρο ότι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουμε ασφαλείς είναι να εμβολιαστούν όλοι, όπως έχουν επιλέξει να κάνουν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της United».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments