Αρχική Videos ΗΠΑ: Μυστηριώδεις εγκεφαλικές λοιμώξεις “χτυπούν” τα παιδιά

ΗΠΑ: Μυστηριώδεις εγκεφαλικές λοιμώξεις “χτυπούν” τα παιδιά

0
Dodekanisos

Τον κώδωνα του κινδύνου καθώς παρατηρούν μια αύξηση των σπάνιων και σοβαρών εγκεφαλικών αποστημάτων σε παιδιά, κρούουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Νεβάδα. Οι ειδικοί  στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ερευνούν επίσης το πλήθος των κρουσμάτων, ενώ γιατροί σε όλη την Αμερική λένε ότι βλέπουν επίσης αύξηση των κρουσμάτων.

Η Δρ Taryn Bragg, παιδονευροχειρουργός και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα που αντιμετωπίζει τα κρούσματα,  είπε στο CNN  ότι «δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο» στα 20 χρόνια εμπειρίας της. Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι τι προκάλεσε την άνοδο, αλλά είπαν ότι θα μπορούσε να οφείλεται στην  εξασθενημένη ανοσία στις λοιμώξεις λόγω των μέτρων Covid,  όπως τα lockdown. Μετά από μια παρουσίαση για τις περιπτώσεις της Νεβάδα στο Συνέδριο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Επιδημίας την περασμένη Πέμπτη, γιατροί από άλλα μέρη της χώρας είπαν ότι βλέπουν παρόμοιες αυξήσεις στα εγκεφαλικά αποστήματα στα παιδιά.

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τον αριθμό αυτών που βλέπουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Δρ Σούνιλ Σουντ, ειδικός παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Northwell Health, ένα σύστημα υγείας στη Νέα Υόρκη. Εκτιμά ότι βλέπουν τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό από ό,τι συνήθως, αν και δεν έχουν κάνει επίσημη καταμέτρηση. Προέτρεψε το CDC να συνεχίσει την έρευνα το θέμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments