Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ «Ίντριγκες και πλάγια μέσα!»

«Ίντριγκες και πλάγια μέσα!»

1
agioi elpida
Dodekanisos

Ίντριγκες, χρησιμοποίηση πλάγιων μέσων και πολλά άλλα που κατά την γώμη του αποπροσανατολίζουν από τον πραγματικό σκοπό που θα έπρεπε να είχε το μπάσκετ στη Δωδεκάνησο, κατήγγειλε ο αθλητής της Ελπίδας Πεταλούδων Δανιήλ Λαζαρίδης, μέσω της έγγραφής απολογίας του στην Πειθαρχική Επιτροπή με αφορμή τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι της ομάδας του με τους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου. Ο έμπειρος παίκτης δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βαριές εκφράσεις για το τοπικό μας πρωτάθλημα λέγοντας ότι «η κατάσταση καταντάει ένα μεγάλο καφενείο», ενώ εξαπολύει βολές προς τον διαιτητή Λαζαρίδη αλλά και την Τοπική Επιτροπή την οποία κατηγορεί ότι έχει στο απυρόβλητο ορισμένους διαιτητές. Αναλυτικά, όλη του η απολογία που σίγουρα θα συζητηθεί είναι η ακόλουθη:
«Θα ήθελα να αναφερθώ στα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα Άγιοι Θεόδωροι – Ελπίς και ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω ότι (και σαν καθηγητής φυσικής αγωγής αλλά και σαν αθλητής χρόνια), δεν θα έπρεπε να συμβούν.
Μιλάμε για έναν αγώνα τοπικού πρωταθλήματος και βεληνεκούς που ούτε κόντρες μεταξύ των ομάδων χωράνε ούτε μεταξύ παικτών. Παρ’ όλα αυτά γίνεται ακριβώς το αντίθετο αυτά τα δυόμιση χρόνια που συμμετέχω και εγώ από τη θέση του παίκτη. Όλοι κυνηγούν τους αντιπάλους τους με πλάγια μέσα, ίντριγκες, δηλώσεις και πολλά άλλα τα οποία όμως υπάρχουν σε μικρότερο βαθμό σε άλλες κατηγορίες της Ελλάδας. Έτσι αποπροσανατολίζονται όλοι από τον σκοπό που υποτίθεται ότι υπηρετούν, δηλαδή να βγάλει ταλέντα από τα φυτώρια των ομάδων και να ανέβει το επίπεδο του μπάσκετ στην Δωδεκάνησο. Στην τελική, καταντάει η κατάσταση ένα μεγάλο καφενείο από προπονητές εξέδρας που δεν έχουν χύσει ούτε γραμμάριο ιδρώτα στο παρκέ και με «χρυσές συνατγές προπονητών και παραγόντων» και όποιος δεν πίνει καφέ μαζί τους είναι αντισυμβατικός.
Έκανε μεγάλη εισαγωγή για να εξηγήσω ότι όλα αυτά συμβαίνουν και αλλού, όμως το να συμμετέχουν σε αυτά διαιτητές δεν είναι τόσο διαδεδομένο και όπου είναι, τους κόβουν. Έχω δει καλό και ευγενικό διαιτητή όπως έχω δει και υπερβολικά αυστηρό που να δέχεται κουβέντα, δικαίωμα του άλλωστε είναι να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να του μιλάει κανείς αφού κρίνεται από άλλους. Ο Α’ διαιτητής του αναφερόμενου αγώνα λοιπόν, δεν έχει τίποτα από αυτά που ανέφερε πριν, είναι μόνο ειρωνικός προς συγκεκριμένους παίκτες στο γήπεδο και παραδείγματα έχω πολλά. Θα αναφέρω ότι στον προηγούμενο αγώνα με την Καλλιθέα, παίκτης της Καλλιθέας κρατούσε τη μπάλα ενώ είχε κάνει σφάλμα, του την ζητούσε επί δυο ολόκληρα λεπτά να κάνουμε επαναφορά και ο παίκτης του απαντούσε, «όχι ρε μ…..α, πρώτα θα που πεις τι έκανα». Τεχνική ποινή φυσικά δεν δόθηκε ποτέ. Γιατί να τα χαλάσει ο διαιτητής με τους Ροδίτες αθλητές, θα βρει άλλα θύματα αθλητές που την άλλη χρονιά μπορεί να μην αγωνίζονται εδώ.
Στον συγκεκριμένο αγώνα λοιπόν, ενώ το σκορ είχε φθάσει σε μεγάλη διαφορά και οι δυο ομάδες δίνανε λάθος σφυρίγματα ειδικά σε περιπτώσεις με καλάθια και φάουλ ή σε επαφές και σπρωξίματα στα ριμπάουντ στη μέση, που είναι ξεκάθαρες φάσεις. Κάποια στιγμή, φυσικά στην πρώτη επαφή, σφυράνε το ανύπαρκτο 5ο φάουλ του Λαζαρίδη Μάρτιν και βγαίνοντας έξω προς τον πάγκο, τρώει και τεχνική ποινή. Επειδή βρισκόμουν κοντά εκείνη τη στιγμή, κανένας δεν έβρισε τους διαιτητές, παρά μόνο όταν κάτι είπε ο ένας από τους δυο στον πρόεδρο της ομάδας μου και εκείνος απάντησε νευριασμένος.
Στην επαναφορά τη δική μας πιο μετά, λέω ήρεμα στον Α’ διαιτητή, ρεφ τόση ώρα και τόσο παιχνίδια δεν μιλάμε. Παίζουμε, ιδρώνουμε, κάνετε αρκετά λάθη αλλά σεβόμαστε τη θέση του διαιτητή, εσείς γιατί έχετε ειρωνικό ύφος σε εμάς και με την πρώτη τεχνικές ποινές; Πρέπει να σεβαστείτε και εσείς τους αθλητές και όχι σε άλλους ειδική μεταχείριση και σε μας ειρωνεία. Τελικά εισέπραξα την αλήτικη απάντηση με τοπικιστικό περιεχόμενο, «έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου στη Ρόδο τώρα. Δέκα χρόνια έχω μάθει ποιους χρειάζεται και πρέπει να σέβομαι. Άστο ξέρω πολύ καλά, δεν θα μου πεις εσύ που ήρθες τώρα στη Ρόδο». Εντέλει αυτό επιβεβαιώνει όλα αυτά που προανέφερα και φυσικά δεν γίνονται από κανέναν άλλο διαιτητή στη Ρόδο. Μάλλον λογαριάζει τις εξωγηπεδικές του συναναστροφές περισσότερο από το να κοιτάξει να σφυρίξει σωστά ένα παιχνίδι. Παρόλα αυτά δεν απάντησα τίποτα και στην επόμενη φάση σε καθαρό σουτ μου έκαναν φάουλ και δεν έδωσε πάλι τίποτα. Εγώ γκρίνιαξα για φάουλ και έφαγα τεχνική ποινή, φυσικά και πάλι απευθείας. Να προσθέσω ότι σε όλη μου τη ζωή έχω φάει 4 ΤΟ, η μια πέρυσι από τον κ. Ξανθό δικαιολογημένα αφού απάντησα στην εξέδρα και οι άλλες 3 από τον προαναφερόμενο Α’ διαιτητή με συνοπτικές διαδικασίες.
Επί πλέον ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε επίτηδες φάουλ στον παίκτη Ξυπολιτά από τον οποία ζήτησα και συγγνώμη, με σκοπό να αποβληθώ με 5ο φάουλ. Δεν ήθελα να αγωνιστώ άλλο. Εκείνος όμως επειδή είναι πιθανώς σε εντεταλμένη υπηρεσία, αντί να δώσει φάουλ, έδωσε ντισκαλιφιέ με σκοπό να κρατήσει δελτίο και να φάω ποινή και φυσικά μεγαλοποιεί το γεγονός και λέει ότι κλώτσησα. Μάλλον δεν έχει εμπεδώσει το μάθημα των φάουλ. Μου ζήτησε να αποσυρθώ και το έκανα. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι πήγα προς το μέρος του και του φώναξα: «Είσαι πουθενάς, δεν έχεις σφυρίξει πουθενά και έχεις ύφος εκεί που θες!! Θα σέβεσαι εμάς που έχουμε παίξει, όπου και να έχουμε παίξει!!». Και παράλληλα του ζήτησα να ανακαλέσει αυτού που ξεστόμισε (και για το οποίο θα προσπαθήσω να το καταγγείλω σε κλιμάκιο της Αθήνας) και να μας πει από ποιο μέρος της Ελλάδας είναι, που θα κάνει τοπικιστικά σχόλια ενώ δεν είναι από τη Ρόδο.
Κλείνοντας θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα παιδιά που παρακολούθησαν αυτό το ξέσπασμα. Εγώ συνήθως τελειώνω τους αγώνες χωρίς να ασχοληθώ με τους διαιτητές αλλά τις αλήτικες συμπεριφορές πρέπει να τις τιμωρήσετε απ’ όλες τις πλευρές και όχι να έχετε στο απυρόβλητο κάτω του μετρίου και που συμπεριφέρονται απαράδεκτα. Δεν μετανιώνω καθόλου γι’ αυτά που είπα. Ζητώ συγγνώμη μόνο από τα παιδιά που πρέπει να παίρνουν σωστά παραδείγματα και από την επιτροπή που ενώ αρκετοί με ξέρουν τι άνθρωπος είμαι, φθάσαμε στο να ασχοληθούν μαζί μου. Την ποινή θα την πάρω αλλά λάβετε υπόψη σας αυτά που ανέφερα και είναι δυνατόν να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε το οποίο σίγουρα είναι σφάλμα!!! (ονομάζομαι Δανιήλ Λαζαρίδης και όχι Ντάνιελ)».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos13
giorgos13
8 years ago

ρε φιλε ποιος εισαι που μπορεις να ξεκατινιαζεις τους παντες,αφου μπορεις ομως γιατι δεν μας λες και μας σε ποιους απευθηνεσαι?οεο,,,,,, και γιατι εκει στην Τ.Επιτροπη δεν σηκωνουν τον χαρακα(αφου εισαι και καθηγητης)να σε κανουν λιγο ντα???