Αρχική Videos “Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να φέρει τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο”

“Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να φέρει τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο”

0

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποίησε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει κάθε απαραίτητο μέσο για να αμυνθεί έναντι των απειλών κατά της εδαφικής της ακεραιότητας.

Γράφοντας στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ο πρώην πρόεδρος είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε μετά την έναρξη της στρατιωτικής της επίθεσης από τη Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου, «δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί». Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι αν ήταν ακόμα στον Λευκό Οίκο, δεν θα είχαν ξεσπάσει εχθροπραξίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. «Όπως έχω ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό, θα μπορούσε να είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», πρόσθεσε. Την Τετάρτη, ο Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική στρατιωτική κινητοποίηση περίπου 300.000 εφέδρων που θα κληθούν για ενεργό υπηρεσία.

Ο Ρώσος ηγέτης προειδοποίησε επίσης ότι η Μόσχα «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να προστατεύσει τον λαό μας», συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων εάν χρειαστεί. «Αυτό δεν είναι μπλόφα», επέμεινε ο Πούτιν, λέγοντας ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα» για να προστατεύσει την ανεξαρτησία και την ασφάλειά της. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης. Τον Ιούνιο, επέκρινε τον Τζο Μπάιντεν, για τον χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνησή του, λέγοντας ότι με το να στέλνει στρατιωρική βοήθεια στο Κίεβο, ρίχνει λάδι στη σύγκρουση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments