«Η σημαία μας είναι κίτρινη και μπλε δεν θα σηκώσουμε άσπρη»

0
Dodekanisos

Την οργισμένη απάντηση της Ουκρανίας πήρε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την δήλωση του ότι η χώρα πρέπει να έχει το θάρρος να σηκώσει λευκή σημαία και να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία έτσι ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος και να μην σκοτωθούν και άλλοι άνθρωποι.
«Η σημαία μας είναι κίτρινη και μπλε. Αυτή είναι η σημαία με την οποία ζούμε, πεθαίνουμε και κυριαρχούμε.

Δεν θα σηκώσουμε ποτέ άλλες σημαίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή. Πολιτικοί και σχολιαστές στην Ευρώπη εξέφρασαν την οργή τους μετά τη συνέντευξη του ποντίφικα. Τον κατηγορούν μάλιστα ότι δεν έκανε καμία αναφορά στα εγκλήματα της Ρωσίας ως επιτιθέμενη.

Ο Κουλέμπα κάλεσε τον Φραγκίσκο να σταθεί «στο πλευρό του καλού» και να μην βάλει τη Ρωσία και την Ουκρανία «στην ίδια βάση και να το ονομάσει «διαπραγματεύσεις». Φάνηκε επίσης να αναφέρεται στη συνεργασία μερικών από την Καθολική Εκκλησία και τις ναζιστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου: «Ταυτόχρονα, όταν πρόκειται για τη λευκή σημαία, γνωρίζουμε αυτή τη στρατηγική του Βατικανού από το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Προτρέπω να αποφύγουμε την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και να στηρίξουμε την Ουκρανία και τον λαό της στον δίκαιο αγώνα τους για τη ζωή τους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments