«Εάν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία, η Ρωσία είναι έτοιμη»

0
Dodekanisos

Εάν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.«Είναι δικαίωμά τους – αν θέλουν να είναι στο πεδίο της μάχης, θα είναι στο πεδίο της μάχης», είπε ο Λαβρόφ. 

Η Ρωσία έχει εντείνει τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους μιας άμεσης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ από τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα να σταλούν εκεί δυτικά στρατεύματα κάποια στιγμή.

Το Κρεμλίνο είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα ήταν δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος έχει υπηρετήσει δύο δεκαετίες ως υπουργός Εξωτερικών, μίλησε σε μια κοινοβουλευτική ακρόαση σχετικά με την επανεκλογή του στη θέση σε μια νέα κυβέρνηση που σχηματίζεται αφότου ο Πούτιν ξεκίνησε μια νέα εξαετή θητεία αυτόν τον μήνα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία που πρόκειται να διεξαχθούν στην Ελβετία τον επόμενο μήνα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας ισοδυναμούν με τελεσίγραφο προς τη Μόσχα.

Συνέκρινε την κατάσταση με «μια επίπληξη για ένα μαθητή» του οποίου η τύχη καθορίζονταν από τους δασκάλους ενώ ήταν έξω από την αίθουσα.

«Δεν μπορείς να μιλάς σε κανέναν έτσι, ειδικά σε εμάς», είπε ο Λαβρόφ. «Η διάσκεψη… καταλήγει να επαναφέρει ένα τελεσίγραφο στη Ρωσία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments