«Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

Αυτό που δεν έχει τολμήσει να το πει κανείς επίσημα μέχρι τώρα, το είπε ο Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι. Την παραδοχή σοκ έκανε κατά τη διάρκεια συζήτησης του για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την ένταξη της χώρας στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.
 Ο Σικόρσκι πρόσθεσε ότι «σε αντίθεση με ορισμένους πολιτικούς» δεν θα αποκαλύψει ποια κράτη είχαν στείλει τον στρατό τους εκεί.

Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής διπλωμάτης της Πολωνίας δήλωσε ότι η μεταφορά στρατιωτών από δυτικές χώρες στην Ουκρανία «δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιανόητη». Χαιρέτισε ρητά τη σχετική πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα ήταν της άποψης ότι η Βαρσοβία έπρεπε να κατασκευάσει ένα μεγάλο αεροδρόμιο για τη μεταφορά των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος πριν λίγο καιρό είχε πει πως «η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυτικοί ηγέτες έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συναίνεση. Ο Μακρόν, ο οποίος επικρίθηκε για αυτά τα σχόλια, είπε αργότερα ότι όλα του τα λόγια ήταν καλά μελετημένα και ότι το Παρίσι «δεν είχε όρια ή κόκκινες γραμμές» στο θέμα της υποστήριξης προς το Κίεβο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments