Αρχική Ροδίτικα δελτία τύπου Ι.Σ.Ρ: Πρόταση για μεταστέγαση του Ιατρείου Γενναδίου

Ι.Σ.Ρ: Πρόταση για μεταστέγαση του Ιατρείου Γενναδίου

0
Dodekanisos

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γενναδίου κ. Σταύρο Ακκούρη, ο οποίος και μας ανέλυσε με τρόπο αναλυτικό και γλαφυρό όλες τις δράσεις των υπευθύνων και των εθελοντών και όσα βίωσαν τις δύσκολες ημέρες και νύκτες,στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ρόδου.

Κατά την συνάντησή μας αυτή τονίσαμε την αδήρητη ανάγκη για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Νότια Ρόδο. Διατυπώσαμε την άποψη ως Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου ότι η συγκεκριμένη συγκυρία είναι ιδανική ούτως ώστε να γίνει μεταστέγαση του Π.Π.Ι. Γενναδίου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου, καθότι η συγκεκριμένη δομή στην οποία λειτουργεί το Ιατρείο τις τελευταίες δεκαετίες είναι μικρή και δεν μπορεί να στεγάσει το προσωπικό που υπηρετεί εκεί καθώς και τους επισκέπτες του (ασθενείς και συνοδοίτους). Ως Ι.Σ.Ρ. κρίνουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις ανεπαρκείς για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού που λειτουργεί και ως κέντρο εφημέρευσης για την ευρύτερη περιοχή.

Επειδή είναι γνωστό ότι ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Ρόδου και του Π.Π.Ι Γενναδίου με αντικείμενο την «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση των ως άνω δομών υγείας του νησιού» θεωρούμε ότι η συγκυρία αυτή είναι ιδανική. Το Έργο  αυτό χρηματοδοτείται με πόρους που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Επειδή οι εργασίες αυτές πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, αφού η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2023 με συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, τις 360 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Δημαρχείου Νότιας Ρόδου στην 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων.

Η περιοχή παρουσιάζει αυξητικές τάσεις τόσο σε μόνιμους κατοίκους όσο και σε επισκέπτες. Θεωρούμε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει ιδανικότερο κτίριο που να μπορεί να στεγάσει το προσωπικό τόσο του Ιατρείου όσο και του ΕΚΑΒ,καθώς είναι ένα ακίνητο εύκολα προσβάσιμο με θέσεις στάθμευσης και επιπλέον παρέχει ιδιωτικότηταστους επισκέπτες που θα αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Συνεπώς,οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την αναβάθμιση του τωρινού κτιρίου θα είναι απλώς κατασπατάληση πόρων καθώς ήδη είναι παρωχημένο και δεν επαρκεί για να καλύψειτις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες.

Για αυτό καλούμε δια του τύπου:

Τους Προέδρους και τα συμβούλια των 10 τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου να τοποθετηθούν σε αυτή την πρόταση και εν συνεχεία το Δήμαρχο Ρόδου και το Δημοτικό Συμβούλιο να προβούν σε ενέργειες προς τη 2η Υ.ΠΕ.

Επίσης, καλούμε το Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ που έχει βοηθήσει με το διορισμό 3 νοσηλευτριών στο Π.Π.Ι Γενναδίου και γενικώς έχει επιδείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον, να αξιολογήσει την συγκεκριμένη πρόταση με τις τεχνικές υπηρεσίες της 2η Υ.ΠΕ. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι ως Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου έχουμε άριστη συνεργασία με τον κ. Χρήστο Ροϊλό υπενθυμίζοντας ότι έχουμε συνδράμεικαι στο παρελθόν για την εξεύρεση του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το Κέντρο Υγείας στη πόλη της Ρόδου.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ρ.

Ηλίας Τσέρκης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments