“Είναι αναγκαίο να τα πάμε καλά με τον Πούτιν!”

0
Dodekanisos

Ο ι ΗΠΑ είναι αναγκαίο να τα πάνε καλά με τη Ρωσία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση οπαδών του στην Πενσυλβάνια. Ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε τα εξής:

«Οι ψεύτικες ειδήσεις μισούν όταν λέω ότι τον ξέρω καλά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και τα πηγαίνω καλά μαζί του. Το να τα πάω καλά μαζί του είναι καλό πράγμα. Έχουν περισσότερα πυρηνικά όπλα από εμάς. Μπορείτε να το φανταστείτε;»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία μαζί διαθέτουν σχεδόν το 90 τοις εκατό των πυρηνικών όπλων στον κόσμο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), τον Ιανουάριο του 2023 οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τον αριθμό των αναπτυγμένων κεφαλών σε 1.770 από 1.744 πέρυσι, ενώ η Ρωσία αύξησε τον αριθμό σε 1.674 από 1.588.

Ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε για μια ακόμα φορά την άποψη πως η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθεί στο Ουκρανικό ζήτημα. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την αντίθεση του για τα κονδύλια που δαπανούν οι ΗΠΑ τα οποία όπως είπε είναι πολλαπλάσια από αυτά που δίνει η Ευρώπη για την Ουκρανία.
200 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Τραμπ επανέλαβε ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν παρέμενε αρχηγός του κράτους επειδή θα μπορούσε να είχε επηρεάσει τον Πούτιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments