Αρχική Videos “Η Ρωσία ελέγχει πλέον περίπου το 1/5 των εδαφών της Ουκρανίας!”

“Η Ρωσία ελέγχει πλέον περίπου το 1/5 των εδαφών της Ουκρανίας!”

0

Μετά από σχεδόν εκατό ημέρες πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον περίπου το ένα πέμπτο του ουκρανικού εδάφους, δήλωσε την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.   

Σε μια ομιλία του στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου, ο Ζελένσκι είπε ότι «το 20 τοις εκατό της επικράτειάς μας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κατακτητών», ή περίπου 125.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα — μια περιοχή μεγαλύτερη από το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία μαζί. Η κατοχή της Ρωσίας περιλαμβάνει ένα τμήμα γης που πηγαίνει τόσο βόρεια και ανατολικά όσο η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, και νότια όσο το Μικολάιβ.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η πρώτη γραμμή του πολέμου, όπου διεξάγονται «συνεχείς μάχες», εκτείνεται σε περίπου 1.000 χιλιόμετρα. Οι μάχες επικεντρώνονται τώρα στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπου η Ρωσία έχει βομβαρδίσει πόλεις της Ουκρανίας και επιτέθηκε σε περιοχές αμάχων καθώς τα στρατεύματα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθούν να προχωρήσουν βαθύτερα στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments