“Η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή για ειρηνευτικές συνομιλίες”

0
Dodekanisos

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διερευνήσει επιλογές για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, παρόλο που η Δύση φαίνεται να ενδιαφέρεται μόνο να ενεργήσει για τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν σε συνάντηση με Αφρικανούς ηγέτες.

«Εμείς, από την πλευρά μας, ποτέ δεν απορρίψαμε τις διαπραγματεύσεις, λέγαμε πάντα ότι είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω διάλογο. Tο σχέδιο συνθήκης ειρήνης έχει ουσιαστικά διαπραγματευτεί νωρίτερα. Αλλά μετά την απόσυρση των δυνάμεών μας από τα περίχωρα του Κιέβου – και μας ζητήθηκε να το κάνουμε προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας – οι αρχές του Κιέβου απέρριψαν όλες τις προηγούμενες συμφωνίες», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας ειδική αναφορά στη Δύση, ο Πούτιν τόνισε και τα εξής:
«Έχουν ξεχάσει ότι κατέστρεψαν την κατάσταση στο Σουδάν; Ξέχασαν τι έκαναν στη Συρία; Θυμούνται μόνο το διεθνές δίκαιο όταν πιστεύουν ότι αυτά τα μέσα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον κάποιου, της Ρωσίας , σε αυτήν την περίπτωση. Δεν θα πετύχουν τίποτα. Αν θέλουν κάποιος να συμμορφωθεί με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και άλλους νόμους του διεθνούς δικαίου, αυτοί είναι οι ίδιοι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments