“Έτσι θα είναι η Ουκρανία στο μέλλον, ισχυρή ελεύθερη, Ευρωπαϊκή!”

0
Dodekanisos

Η νίκη της Ουκρανίας σήμερα θα καθορίσει την εθνική πορεία για τις επόμενες γενιές και θα αποδείξει τις αξίες που καθιερώθηκαν πριν από χίλια χρόνια». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ κατά την διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την «Ημέρα της Ουκρανικής Πολιτείας».

«Για εμάς, το να κερδίζουμε τώρα είναι να καθορίσουμε την εθνική διαδρομή για τις επόμενες γενιές, το να κερδίσουμε σημαίνει να επιβεβαιώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές αξίας που τέθηκαν τότε , χίλια χρόνια πριν από εσάς και από εμένα, Είναι μια επιλογή να ενωθούμε με τον κόσμο, είναι επιλογή να συμμετέχουμε στην παγκόσμια ιστορία, να έχουμε το δικαίωμα στη δική μας εθνική ιστορία», είπε ο Ζελένσκι.

«Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν θα θέλει να επιστρέψει με επιθετικότητα ακόμη και αφού εκδιώξουμε τους εισβολείς από όλη τη γη μας. Όμως, η νίκη της Ουκρανίας μπορεί και πρέπει να είναι έτσι ώστε οι όποιες προσπάθειες του εχθρού να επιστρέψει να μην υπερβαίνουν την αρρωστημένη φαντασία εκείνων των τρελών που τρέφουν τέτοια σχέδια», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Η επιθυμία μας να κερδίσουμε έχει καθορίσει πώς θα είναι η Ουκρανία στο μέλλον. Ισχυρός. Ελεύθερος. Ευρωπαϊκός. Ένα κράτος χωρίς εσωτερική διχόνοια. Ένα κράτος που εκτιμά την εσωτερική του ενότητα», είπε ο Ζελένσκι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments