Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα …Η ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και...

…Η ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο…

0
Dodekanisos

 

Με κεντρικό ομιλητή τον δημοσιογράφο Ιερεμία Καρασσαβίδη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(19/5) το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου η εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων.

Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της προέδρου του Συλλόγου  Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»  Φωτεινής Ελευθεριάδου με αναφορά στην μέρα μνήμης των Ποντίων.

Εκτός από τους πολίτες , στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζανεττίδης, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ.  Βασίλης Υψηλάντης, ο υποδιοικητής της 95 ΑΔΤΕ Αριστείδης Ιωαννίδης, και ο αστυνομικός διευθυντής Μιχάλης Καλιοράκης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ. Καρασαββίδη, στην οθόνη του δημοτικού θεάτρου προβάλλονταν φωτογραφίες ντοκουμέντα από τον διωγμό και την  γενοκτονία των ποντίων, όπως και αναφορά σε ορισμένα πρόσωπα όπως στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, που ανήκε στους «γκρίζους λύκους» αλλά πλέον βρίσκεται στις φυλακές της Τουρκίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς που παρουσίασαν νεαρά παιδιά,  από την χορευτική ομάδα του συλλόγου.

Την Κυριακή  20 Μαΐου στις 10.00 το πρωί, έγινε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου και στην συνέχειαα κατάθεση στεφάνων στον Βωμό της Πατρίδας.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments