Αρχική Videos “Η Ουκρανία θέλει έως και 4 δισ. δολάρια το μήνα”, λέει το...

“Η Ουκρανία θέλει έως και 4 δισ. δολάρια το μήνα”, λέει το ΔΝΤ!

0

Από 3 έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα χρειάζεται η Ουκρανία προκειμένου να μπορέσει να μην καταρρεύσει λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία. Αυτή είναι η εκτίμηση που έκανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ανακοίνωσε επίσημα μέσω της γενικής διευθύντριας του Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα . Χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στο θέμα αυτό, είπε τα εξής:

«Η απαίτηση εξωτερικής χρηματοδότησης θα παραμείνει μεγάλη όσο ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Η τρέχουσα σκέψη μας είναι ότι οι απαιτήσεις χρηματοδότησης θα είναι περίπου 3-4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το μήνα το 2023».
Η Γκεοργκίεβα σημείωσε ότι τα δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια θα διατεθούν για τους τόσο απαραίτητους πόρους για βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, την ανοικοδόμηση υποδομών στη χώρα και τις εισαγωγές ενέργειας.

Η εκτίμηση του ΔΝΤ έγινε την ίδια μέρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στη δύση για οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Όσο περισσότερη βοήθεια λάβει η Ουκρανία τώρα, τόσο πιο γρήγορα θα τερματίσουμε τον πόλεμο της Ρωσίας και τόσο πιο γρήγορα και πιο αξιόπιστα θα εγγυηθούμε ότι ένας τέτοιος σκληρός πόλεμος δεν θα εξαπλωθεί σε άλλες χώρες», είπε ο Ζελένσκι.
Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα έχουν ήδη παράσχει στην Ουκρανία 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και χρηματοδότηση δανείων φέτος, δήλωσε η Γκεοργκίεβα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments