Αρχική Videos “Εμείς δεν θα αποκλείσουμε μια κοινωνία για μια ιατρική απόφαση!”

“Εμείς δεν θα αποκλείσουμε μια κοινωνία για μια ιατρική απόφαση!”

0

«Εμείς δεν θα δημιουργήσουμε στο μέλλον μια αποκλεισμένη κοινωνία με βάση μια ιατρική απόφαση». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων η νέα πρωθυπουργός της επαρχίας της Αλμπέρτα στον Καναδά Danielle Smith (Ντάνιελ Σμίθ) κατά την διάρκεια της πρώτης της συνέντευξης τύπου. Η ίδια κατηγόρησε τις πολιτικές περί διακρίσεων του κόσμου σε εμβολιασμένους και μη τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι Καναδοί πολίτες βίωσαν ένα από τα πιο σκληρά και πιο άκαμπτα σενάρια διαχείρισης κρίσεων στον κόσμο σε ολόκληρη την περίοδο υπό τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό. Αυτοί που είχαν τις πιο περιορισμένες ελευθερίες ήταν αυτοί που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν».

Η ίδια πρόσθεσε και τα εξής:
«Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου αυτή την κατάσταση. Κάποιος να απολύεται, να μην μπορεί να δει τα παιδιά του να παίζουν χόκεϊ, να μην μπορεί να επισκεφθεί ένα αγαπημένο του πρόσωπο, να μην μπορεί να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για να επισκεφθεί την οικογένεια του ή ακόμα και να μην μπορεί να περάσει τα σύνορα».

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα απολύσει την τρέχουσα επικεφαλής της υγειονομικής αρχής, Deena Hinshaw (Ντίνα Χίνσοου), η οποία ήταν η κύρια υπεύθυνη για την εφαρμογή των πολιτικών μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αλμπέρτα. Αντίθετα, μια νέα ομάδα συμβούλων δημόσιας υγείας θα αναζητηθεί και θα συσταθεί έως το τέλος του έτους. Η Smith είχε ασκήσει σκληρή κριτική στους περιορισμούς δημόσιας υγείας που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments