“Η Ουκρανία θα χάσει …τα μισά της εδάφη, δεν θα μπει ποτέ στην ΕΕ!»

0
Dodekanisos

Mετά το τέλος της σύγκρουσης, η Ουκρανία θα είναι ένα «δυσλειτουργικό κράτος» που δεν θα πληροί τα κριτήρια για ένταξη στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ, γράφει στην εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ «South China Morning Post» ο Αμερικανός αναλυτής John Mearsheimer (Τζον Μέρσχαϊμερ).
«Οι Ρώσοι δεν θα κατακτήσουν όλη την Ουκρανία, αλλά σίγουρα η Ουκρανία θα χάσει μεγάλα τμήματα της επικράτειάς της. Οι Ρώσοι θέλουν να κερδίσουν περισσότερο από το 23 τοις εκατό που έχουν ήδη κατακτήσει. Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα κερδίσουν περίπου το 43 τοις εκατό της Ουκρανίας, τη χερσόνησο της Κριμαίας και οκτώ διαφορετικές περιοχές. Θα είναι ένα πραγματικά μεγάλο μέρος της επικράτειας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τόνισε ότι δεν βλέπει προοπτικές για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. «Κατά τη γνώμη του, καμία πλευρά δεν θα κάνει εδαφικές παραχωρήσεις, επομένως η σύγκρουση πιθανότατα θα παγώσει αργά ή γρήγορα. Αυτό που θα μείνει από την Ουκρανία θα είναι ένα δυσλειτουργικό κράτος που δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε σημαντικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Και επίσης δεν θα πληροί τα κριτήρια για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είπε ο Mearsheimer.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments