«Η Ουάσινγκτον πυροδοτεί μεγαλύτερη ένταση στη Μέση Ανατολή»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι η Ουάσινγκτον πυροδοτεί μεγαλύτερη ένταση στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια. Ο ίδιος έκανε λόγο για παράνομες επιθέσεις τόσο στο Ιράκ όσο στη Συρία και την Υεμένη. Δεν είναι τυχαίο το ότι η Ρωσία έχει ζητήσει να διεξαχθεί μια έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις τελευταίες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία ως «απάντηση» σε επίθεση με drone σε Αμερικανικό φυλάκιο που στοίχισε τη ζωή τριών Αμερικανών στρατιωτών.

«Οι βομβαρδισμοί έδειξαν για άλλη μια φορά τον επιθετικό χαρακτήρα της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την πλήρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου από την Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ …ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά πραγματοποιώντας επιθέσεις που αποτελούν άμεση απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και υπονομεύουν «τον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ», είπε μεταξύ άλλων και επανέλαβε ότι οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία είναι «παράνομες» επειδή η αμερικανική στρατιωτική παρουσία δεν έχει εγκριθεί από τη Δαμασκό.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Εναλλακτικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για Ειδικές Πολιτικές Υποθέσεις Ρόμπερτ Γουντ είπε ότι τα χτυπήματα ήταν «αναγκαία και αναλογικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και κατά την άσκηση του εγγενούς δικαιώματος των Ηνωμένων Πολιτειών στην αυτοάμυνα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments