Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Η κούπα στον Ιβίσκο!

Η κούπα στον Ιβίσκο!

0
iviskos kipello
Dodekanisos

Η γυναικεία ομάδα του Ιβίσκου είναι η πρωταθλήτρια για την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014. Επικράτησε του Διαγόρα στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου με 47 – 44 και έτσι κατέκτησε τον τίτλο. Οι «κυανέρυθρες» πάντως έχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Τάσου Αρνά και συγκεκριμένα για μια φάση 7’’ πριν το φινάλε και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο (44 – 44). Η Παπαντωνίου πήρε τη μπάλα και προσπάθησε να περάσει το κέντρο υπό την πίεση της Βυζεντίνη. Η έμπειρη παίκτρια του Ιβίσκου βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Τάσο Αρνά να χρεώνει όμως με φάουλ τη Βυζεντίνη και την Παπαντωνίου να πετυχαίνει τις βολές δίνοντας προβάδισμα δυο πόντων στην ομάδα της σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Στα δευτερόλεπτα που απέμειναν και μετά το τάϊμ άουτ που πήρε ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, ο Διαγόρας κέρδισε φάουλ με την Ντόζιτς. Δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει σε καμία από τις δυο βολές και αμέσως μετά ο Ιβίσκος με νέο κερδισμένο φάουλ και 1/2 βολές της Ορφανού διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τις παίκτριες και των δυο ομάδων να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρκέ. Όποια και να κέρδιζε, θα ήταν άξια πρωταθλήτρια.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 7 – 13, 24 – 28 (ημίχρονο), 29 – 33, 47 – 44
Διαιτήτευσαν οι κ. Φάκαρος και Αρνάς με τον δεύτερο να παίρνει λάθος απόφαση στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού καθώς δεν υπήρχε φάουλ της Βυζεντίνη και η μπάλα έπρεπε να δοθεί απ’ έξω για τον Διαγόρα.
ΙΒΙΣΚΟΣ (Λιβιεράτος): Γεωργάκη 2, Μπουγιούρη, Παπαντωνίου 8, Ορφανού 7 (1), Στάγκα 2, Κουβέλη 12 (1), Ξουρή 2, Μπόνη 13 (1)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Κωνσταντινίδης): Π. Κοιλιά, Βυζεντίνη 12 (2), Τσατταλιού 4, Παπαδοπούλου, Μ. Ψύλλου 2, Κολάη 12 (2), Μερκάϊ 4, Κατσανεβάκη 1, Ι. Ψύλλου 4, Ντόζιτς 5

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments