Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Η κούπα στην Κρεμαστή!

Η κούπα στην Κρεμαστή!

0
foivos kipellouxos
Dodekanisos

Στην Κρεμαστή κατέληξε το τρόπαιου του 63ου τελικού του κυπέλλου της Δωδεκανήσου! Ο Φοίβος κέρδισε με 1 – 0 τον Απόλλωνα Καλυθιών στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου και έτσι βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του ντάμπλ. Οι παίκτες του Σάββα Ορφανίδη πήγαν από την …κόλαση στον Παράδεισο καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού (στο 71’) αστόχησαν από τα έντεκα βήματα και έχασαν την δυνατότητα να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αυτό το πέτυχε ο Φοίβος επτά λεπτά αργότερα (στο 78’) με κεφαλιά του Τζιβίλογλου. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα μέτριο παιχνίδι ιδιαίτερα στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου δεν είχε να προσφέρει και πολλές συγκινήσεις στους περίπου 1500 θεατές που έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο. Ήταν ένα ματς χωρίς κλασικές ευκαιρίες (με εξαίρεση το πέναλτι και άλλη μια πολύ καλή για τον Απόλλωνα) και που μάλλον ο …Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη! Και οι δυο ομάδες εμφανίστηκαν μάλλον κουμπωμένες προσέχοντας πιο πολύ τα νώτα τους παρά κοιτάζοντας το πώς θα σκοράρουν.   
Το φιλμ του αγώνα
Στο 11′ ο Μουτσοντέμι έκανε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή όμως η μπάλα πήρε πολύ ύψος και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ). Αυτό ήταν το πρώτο σουτ του τελικού.
Στο 24′ ο Τζαφέρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μαθιός πήρε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας Κούφαλης που ήταν σωστά τοποθετημένος κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 29’οΜαθιός έκανε ένα μακρινό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.
Στο 34′ ο Γκινής προσπάθησε να αιφνιδιάσει με ένα μακρινό σουτ όμως ήταν άστοχο με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει και πάλι άουτ.
Στο 43′ ο Μπιλιάς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση αλλά ο Κούφαλης πετάχθηκε και απόκρουσε σε  κόρνερ.
Στο 49’ο Μαθιός σούταρε σχεδόν από το ύψος της περιοχής αλλά ο Φυλακούρης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ορφανίδης και ο Τζιβίλογλου πήρε την κεφαλιά όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 55′ ο Αρχοντούλης πήγε να πασάρει στον Μαυρομούστακο. Η μπάλα κόντραρε στον Μπιλιά και στρώθηκε στον Δημητρά ο οποίος σούταρε λίγο έξω από την μικρή περιοχή όμως έστειλε τη μπάλα να περάσει ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.
Στο 61′ ο Ν. Ορφανίδης έκανεμια σέντρα σουτ ελαφρώς από τα δεξιά καο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι για να καταλήξει άουτ.
Στο 67′ ο Μαυρομούτσακος έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Λουτριώτης απόκρουσε δύσκολα τη μπάλα. Αυτή έφθασε στον αμαρκάριστο Δημητρά όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσαιντ.
Στο 71′ μετά από μπαλιά του του Δημητρά στην πλάτη της άμυνας, η μπάλα έφθασε στον Μαυρομούστακο ο οποίος με τη σειρά του έδωσε στον Αρχοντούλη. Αυτός πλάσαρε αλλά ο Γιώργος Φωτεινής δίκην τερματοφύλακα απόκρουσε με το χερί. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Στο ξεκίνημα της φάσης ο “βοηθός” Λάζαρος Δουλγέρης βιάστηκε να σηκώσει το σημαιάκι του αλλά ο διαιτητής δεν σφύριξε καθώς η μπάλα δεν πήγε στον ακάλυπτο παίκτη αλλά στον Μαυρομούστακο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αρχοντούλης όμως ο Λουτριώτης έπεσε στη γωνιά του και απόκρουσε.
Στο 78′ μετά από εκτέλεση φάουλτου Αξιώτη από δεξιά,ο Τζιβίλογλου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0 – 1).
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Μιχάλης Μάμμης (Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Λάζαρος Δουλγέρης)
ΑΠΟΛΛΩΝ: Κούφαλης, Βιτσέντζος, Συμεωνίδης (84′ Κιόττου), Φυλακούρης, Γ. Κυριαζής (77′ Σταυρής), Μουτσοντέμι, Γ. Κυριαζής (81′ Σαββούλης), Αρχοντούλης
ΦΟΙΒΟΣ: Λουτριώτης, Τζαφέρης, Μπιλιάς, Φωτεινής, Λαμάϊ, Τζιβίλογλου,Θεοδοσίου, Αξιώτης (89′ Κούρλιοσ), Γκινής, Ν. Ορφανίδης,Μαθιός (85′ Σ. Ορφανίδης)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments