Αρχική Επικαιρότητα Η εγκεκριμένη έκδοση του εμβολίου pfizer δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στις ΗΠΑ!

Η εγκεκριμένη έκδοση του εμβολίου pfizer δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στις ΗΠΑ!

0
Dodekanisos

Η εγκεκριμένη έκδοση του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 δεν είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο από ένα μήνα αφότου το έχουν εγκρίνει οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, όπως διαπιστώνουν σήμερα οι theepochtimes.com. Αξιωματούχοι σε 19 πολιτείες επιβεβαίωσαν αυτήν την εβδομάδα ότι δεν έχουν λάβει την εγκεκριμένη έκδοση, γνωστή ως Cominarty. Το ίδιο και τα φαρμακεία στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και το Μιζούρι.

Ένας εκπρόσωπος της Pfizer είπε στους Epoch Times σε ένα email ότι δεν υπάρχουν δόσεις Cominarty στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 12 Οκτωβρίου. Η έλλειψη διαθεσιμότητας σημαίνει ότι οι εντολές εμβολίου που βασίζονται στην έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είναι παράνομες, λένε οι δικηγόροι που εκπροσωπούν πελάτες που αμφισβητούν τις απαιτήσεις.

Η επαφή με κρατικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και φαρμακεία αποκάλυψε εκτεταμένη σύγχυση σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του εγκεκριμένου εμβολίου Pfizer-BioNTech και της έκδοσης που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) τον Δεκέμβριο του 2020 και εξακολουθεί να χορηγείται στο πλαίσιο του EUA τώρα. Αρκετοί υπάλληλοι αγνοούσαν οποιεσδήποτε διαφορές και άλλοι επέμεναν ότι ήταν οι ίδιοι για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων αρκετών υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), το οποίο διαχειρίζεται τη διανομή των εμβολίων.

-«Το CDC αναμένει ότι το Comirnaty θα αρχίσει να αποστέλλεται το αργότερο τον Νοέμβριο», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Αριζόνα.
-«Το Υπουργείο Υγείας του Μέριλαντ ενημερώθηκε από το CDC ότι το Comirnaty δεν θα αποσταλεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου/αρχές Νοεμβρίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας του Μέριλαντ στους Epoch Times.

Επίσης, δόθηκαν και οι ακόλουθες απαντήσεις:

-«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έλαβε η DOH από το CDC, οι αποστολές Comirnaty πιθανότατα δεν θα ξεκινήσουν μέχρι τον επόμενο μήνα», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Ουάσινγκτον.
-«Δεν περιμένουμε να παραδοθούν φιαλίδια με το εμπορικό σήμα« Comirnaty »μέχρι αργότερα μέσα στο έτος», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας του Αϊντάχο.
-Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας του Τενεσί είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ακόμη μεγάλο αριθμό εγκεκριμένων δόσεων και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποσταλεί το Comirnaty.
-Η μόνη πολιτεία που αναμένει δόσεις σύντομα είναι το Delaware. Οι υπάλληλοι εκεί είπαν ότι 5.850 δόσεις που κατασκευάστηκαν μετά την ημερομηνία έγκρισης της 23ης Αυγούστου πρέπει να φτάσουν αυτήν την εβδομάδα.

Ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech στις 23 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα, ο ρυθμιστής φαρμάκων επέκτεινε το EUA για υπάρχουσες δόσεις και για παιδιά μεταξύ 12 και 15 ετών. Η έγκριση πυροδότησε εντολές εμβολίου σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας. Πολλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίμεναν την έγκριση για την επιβολή εντολών.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments