“Η ΕΕ έχει καταντήσει μια στρατιωτική συμμαχία, είναι απαράδεκτο”

0
Dodekanisos

Την αντίθεση του στην φιλοσοφία που διέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε για μια ακόμα φορά με νέες δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο. Τόνισε ότι η χώρα του δεν υποστηρίζει σε καμία περίπτωση την συμμετοχή του μπλοκ στην παραγωγή όπλων και στην εκπαίδευση στρατιωτών στην Ουκρανία, διότι αυτό θα σήμαινε ότι τα κράτη μέλη του μπλοκ θα παρασυρθούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας.

«Η παραγωγή όπλων ή η εκπαίδευση στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας, στη ζώνη μάχης, είναι απολύτως απαράδεκτη για εμάς, γιατί μια τέτοια απόφαση θα έσυρε αμέσως την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πόλεμο», είπε ο υπουργός σε Ούγγρους δημοσιογράφους σε τηλεοπτικά σχόλια. Η ΕΕ είναι ένα πολιτικό και οικονομικό μπλοκ, όχι μια στρατιωτική συμμαχία», είπε. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προσθέσει πως  η Ουγγαρία δεν θα επιτρέψει να ασκηθεί πίεση στη χώρα στο πλαίσιο των προσπαθειών για επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένας οργανισμός ασφαλείας, έχει να κάνει με την πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση, επομένως είναι εντελώς απαράδεκτο για εμάς να δικαιολογούμε τη μελλοντική ένταξη μίας μόνο χώρας για λόγους ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά ο Szijjarto.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments