Αρχική Videos “Η Δύση θέλει να μετατρέψει τη Μολδαβία σε μια …δεύτερη Ουκρανία”

“Η Δύση θέλει να μετατρέψει τη Μολδαβία σε μια …δεύτερη Ουκρανία”

0

Την άποψη ότι η Δύση θέλει να μετατρέψει τη Μολδαβία σε δεύτερη Ουκρανία εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν. Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Η Δύση είναι απολύτως ανεύθυνη, κοιτάζει με απόλυτη κοντόφθαλμη ματιά τη Μολδαβία για τον ρόλο μιας δεύτερης Ουκρανίας και, δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία της Μολδαβίας συμμετέχει ενεργά σε αυτό. Η σημερινή ηγεσία της Μολδαβίας ακολουθεί τον δρόμο μιας φιλοδυτικής πολιτικής, συμμετέχοντας στην αντιρωσική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους. Ακολουθεί το δρόμο της κλιμάκωσης στις σχέσεις με τη Ρωσία.
Δεν υπάρχει όμως κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με τον λαό της Μολδαβίας από τη Ρωσία, σημείωσε. Αυτές δεν είναι οι μέθοδοί μας».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για την αύξηση της συνεργασίας του Κισινάου με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στον στρατιωτικό-πολιτικό τομέα. O αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι οι αρχές της Μολδαβίας αγνοούν τα συμφέροντα και τις διαθέσεις του πληθυσμού, ο οποίος παραδοσιακά ενδιαφέρεται για καλές σχέσεις με τη Ρωσία και δεν πιστεύει τις ιστορίες φρίκης για τη «ρωσική απειλή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments