Αρχική Videos Και ξαφνικά η Ελλάδα αλλάζει στάση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;

Και ξαφνικά η Ελλάδα αλλάζει στάση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;

0

Και ξαφνικά η Ελλάδα απ’ ότι φαίνεται αλλάζει στάση αναφορικά με το προσχέδιο του 11ου πακέτου κυρώσεων των Βρυξελλών κατά της Ρωσίας. Και αυτό διότι αυτή τη φορά αποφάσισε να το μπλοκάρει ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο της Ουγγαρίας.

Είναι μια είδηση που έγινε γνωστή πριν από μερικές ημέρες και απ’ ότι φαίνεται έχει προκαλέσει εντύπωση σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε διεθνή μέσα, η Βουδαπέστη και η Αθήνα απαιτούν να αφαιρεθεί ένας αριθμός εταιρειών από τη λίστα εκείνων που υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις. Νωρίτερα, η ευρωπαϊκή έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας Politico ανέφερε, επικαλούμενη πηγές, ότι η συζήτηση για τις κυρώσεις αναβλήθηκε για μια εβδομάδα έως τις 14 Ιουνίου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσαν επανειλημμένα τον Μάιο ότι το 11ο πακέτο κυρώσεων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής κυρώσεων ως μέρος μιας εκστρατείας για να αναχαιτίσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να σπάσει τον αποκλεισμό των κυρώσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments