“Η Δύση πρέπει να δεχθεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς όρους”

0
Dodekanisos

Tην άποψη ότι η Δύση θα πρέπει να δεχθεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό και μάλιστα χωρίς καν όρους, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Λοιπόν, τι φοβόντουσαν; Όταν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ταξίδεψαν στο Βίλνιους αυτή την εβδομάδα, ήταν πολύ ξεκάθαρο τι έπρεπε να κάνουν. Έπρεπε να είναι δυνατοί. Αυτό είναι το νόημα του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία έπρεπε μόνο να καταστήσει σαφές στην Ουκρανία ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στο μπλοκ μόλις τελειώσουν οι εχθροπραξίες. Αυτό θα ήταν το σωστό σήμα. Αντίθετα, η Ουκρανία θα λάβει πρόσκληση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αν συμφωνήσουν οι σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις», είπε ο Τζόνσον και πρόσθεσε και τα εξής:

«Πότε θα έρθουν σε συμφωνία οι σύμμαχοι; Πότε θα εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις; Οι σύμμαχοι συμφώνησαν σε όλα αυτά πριν από 15 χρόνια! Καμία χώρα δεν έχει κάνει περισσότερες προσπάθειες από την Ουκρανία για να επιδείξει την ετοιμότητά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Καμία άλλη χώρα δεν έχει πιο ισχυρό στρατός που χρησιμοποιεί τα όπλα του ΝΑΤΟ πιο αποτελεσματικά. Καμία άλλη χώρα δεν χρειάζεται τόσο πολύ την ένταξη στο ΝΑΤΟ».
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι σύμμαχοι είναι απίθανο να προσκαλέσουν τη χώρα του στο ΝΑΤΟ ή να την κάνουν μέλος της συμμαχίας. Χαρακτήρισε παράλογη και πρωτοφανή την κατάσταση, στην οποία δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για κανένα από τα δύο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments