«Εσύ συνεχίζεις τον πόλεμο και …η Ευρώπη πληρώνει!»

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία «αναγκάζει τον εαυτό της σε πόλεμο» ενώ «η Ευρώπη πληρώνει τα πάντα»., εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκεια του για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κίεβο. Και στο παρελθόν, ο Ράντεφ έχει μιλήσει κατά των όπλων για την Ουκρανία και των κυρώσεων για τη Μόσχα, ζητώντας ειρηνευτικές συνομιλίες. Στην τελευταία του δήλωση, ο Ράντεφ είπε ότι η οπλική βοήθεια «αυξάνει μόνο τον αριθμό των θυμάτων».

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Σόφια δήλωσε ότι «η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος» και ότι «ο στόχος της Ουκρανίας είναι να επιτύχει ειρήνη σε όλη την επικράτειά της». Η πρεσβεία είπε ότι «οι αφηγήσεις της ευθύνης που αποδίδονται στην Ουκρανία είναι σύμφωνες με τη ρωσική προπαγάνδα».

Και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Νίκολα Λέσκοφ είπε ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί μεγαλύτερη και σοβαρότερη απειλή για τα μέλη του ΝΑΤΟ και την ευρωατλαντική σταθερότητα».  Ο Λέσκοφ είπε ότι «είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας να βάλει τέλος στον πόλεμο, η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και η Βουλγαρία να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες».

Στην πρόσφατη συνάντηση του Βίλνιους , οι χώρες του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος στο μέλλον, αλλά δεν είπαν πότε ή πώς θα μπορούσε να το πετύχει αυτό. Πολλοί παρατηρητές έχουν επισημάνει ότι αυτό δείχνει σημάδια διχόνοιας σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας μεταξύ των μελών της συμμαχίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments