«Η Δύση εκφοβίζει τον κόσμο κάνοντας λόγο για Ρωσική εισβολή»

0
Dodekanisos

Για εκφοβισμό του κόσμου εκ μέρους της Δύσης έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τα διάφορα σενάρια περί επίθεσης της Ρωσίας στην Ευρώπη. Τα χαρακτήρισε μάλιστα ως «απόλυτη ανοησία». Τα σχόλια του έγιναν κατά την διάρκεια συνάντησης με στρατιωτικούς πιλότους στην περιοχή του Τβερ. Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν, τόνισε και τα εξής:

«Όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι σχεδιάζουμε να εισβάλουμε στην Ευρώπη μετά την Ουκρανία, αυτό είναι απόλυτη ανοησία που αποσκοπεί αποκλειστικά στον εκφοβισμό του πληθυσμού της Δύσης για να τον κάνουν να πληρώσει περισσότερα χρήματα. Αυτή η αφήγηση εκτυλίσσεται εν μέσω της ύφεσης της οικονομίας και της επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου».

«Αυτό είναι απολύτως σαφές και αναγνωρίζεται από όλους. Αυτό δεν είναι προπαγάνδα. Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Πρέπει να δικαιολογηθούν, επομένως εκφοβίζουν τον πληθυσμό τους με μια πιθανή ρωσική απειλή, ενώ επιδιώκουν να επεκτείνουν την υπαγόρευση τους σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δορυφόροι των ΗΠΑ «φοβούνται μια μεγάλη, ισχυρή Ρωσία», αν και το κάνουν μάταια. «Δεν έχουμε επιθετικές προθέσεις απέναντι στα κράτη του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Πούτιν.
«Δεν ήταν η Ρωσία που κινήθηκε προς τα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ – όλα έγιναν αντίστροφα. Δεν αγγίξαμε κανέναν – κινούνταν προς το μέρος μας. Μήπως έχουμε περάσει τον ωκεανό στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών; Όχι, μας πλησιάζουν και έχουν πλησιάσει. Και τι κάνουμε; Εμείς; απλώς προστατεύουμε τον λαό μας στα ιστορικά μας εδάφη», είπε ο αρχηγός του κράτους. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα μαχητικά F-16 , ακόμη και αν οι δυτικές χώρες τα προμηθεύσουν στην Ουκρανία, δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Ο Πούτιν διευκρίνισε ότι εάν αυτά τα μαχητικά εκτοξευθούν από το έδαφος τρίτων χωρών, θα γίνουν νόμιμος στόχος του στρατού. Επιπλέον, τα F-16 θα αντιμετωπίσουν την ίδια μοίρα με τον άλλο δυτικό εξοπλισμό που παραδόθηκε στο Κίεβο – η Ρωσία θα τα καταστρέψει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments