Αρχική Videos Η Αυστραλία λογόκρινε περισσότερες από 4000 αναρτήσεις για τον κορωνοϊό!

Η Αυστραλία λογόκρινε περισσότερες από 4000 αναρτήσεις για τον κορωνοϊό!

0

Ένα αίτημα για την Ελευθερία της Πληροφορίας που υποβλήθηκε από τον Φιλελεύθερο Γερουσιαστή της Νότιας Αυστραλίας Aleks Antic έδειξε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε υποβάλει πάνω από 4.000 αιτήματα για την κατάργηση αναρτήσεων σχετικά με τον COVID-19 από διαδικτυακές πλατφόρμες μέσα σε τρία χρόνια.

«Είναι εντελώς ασαφές για μένα γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών, μια υπηρεσία που είναι κατά κύριο λόγο επιφορτισμένη με την επίβλεψη θεμάτων όπως ο έλεγχος των συνόρων, χρησιμοποιεί μια κρυφή συμφωνία με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να επηρεάσει τα μέσα ενημέρωσης σε θέματα όπως η δημόσια υγεία», είπε ο Άντιτς. προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει πλήρης εξήγηση για το ποιες πληροφορίες έχουν λογοκριθεί και γιατί.

Ένα ξεχωριστό έγγραφο που δόθηκε από το αρμόδιο τμήμα συνόψιζε τον αριθμό των ειδοποιήσεων που στάλθηκαν σε εταιρείες κοινωνικών μέσων. Μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Δεκεμβρίου 2022, το τμήμα “έκανε 13.636 συστάσεις για τις ψηφιακές πλατφόρμες για έλεγχο περιεχομένου σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών τους.” Από αυτά τα αιτήματα, τα 4.213 αφορούσαν τον COVID. Δεδομένου ότι η πανδημία ξεκίνησε στις αρχές του 2020, το τμήμα υπέβαλε κατά μέσο όρο τέσσερα αιτήματα την ημέρα για τρία χρόνια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments