Αρχική Videos “Λαμβάνουμε αντίμετρα στις πυρηνικές αποστολές του ΝΑΤΟ”

“Λαμβάνουμε αντίμετρα στις πυρηνικές αποστολές του ΝΑΤΟ”

0

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε από το Μινσκ ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να λάβει αντίμετρα «μετά την στάση του ΝΑΤΟ που αναπτύσσει πυρηνικές αποστολές», όπως είπε. Κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Λευκορώσο ομόλογό του Βίκτορ Κρένιν, ο Σόιγκου συζήτησε τη τοποθέτηση ρωσικών πυρηνικών όπλων στο Λευκορωσικό έδαφος. Μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:

«Στο φόντο μιας εξαιρετικά απότομης αύξησης των απειλών, καθώς και των δραστηριοτήτων κοινών πυρηνικών αποστολών του ΝΑΤΟ, είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε αντίμετρα. Σύμφωνα με την απόφαση των αρχηγών μας, θα οργανωθεί η τοποθέτηση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας στο Μινσκ ανακοίνωσε ότι ο Σόιγκου και ο Κρένιν υπέγραψαν έγγραφα που θα καθορίζουν τη διαδικασία αποθήκευσης ρωσικών πυρηνικών όπλων σε ειδική εγκατάσταση αποθήκευσης. Επιπλέον, συζήτησαν τη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση, αλλά και ζητήματα στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments