Αρχική Videos To Kρεμλίνο “απαντά” στις απειλές περί δολοφονίας του Πούτιν

To Kρεμλίνο “απαντά” στις απειλές περί δολοφονίας του Πούτιν

0

Δεν άφησε ασχολίαστη το Κρεμλίνο την δήλωση που είχε κάνει ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας Βαντίμ Σκιμπίτσκι σχετικά με τον στόχο της …δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ένα τρομοκρατικό καθεστώς μιλά για τις τρομοκρατικές του φιλοδοξίες. Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση, που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ήταν περισσότερο από δικαιολογημένη, περισσότερο από απαραίτητη και ότι πρέπει να ολοκληρωθεί».

Όταν ρωτήθηκε εάν τα μέτρα ασφαλείας του Ρώσου προέδρου έχουν ενισχυθεί μετά την απειλή από το Κίεβο, ο Πεσκόφ απάντησε: «Πιστέψτε με, οι υπηρεσίες ασφαλείας μας γνωρίζουν τη δουλειά τους και ξέρουν τι κάνουν».

Στις αρχές Μαΐου, δύο μικρά drones απενεργοποιήθηκαν από την αεράμυνα, ενώ προσπαθούσαν να χτυπήσουν την κατοικία του Πούτιν στο Κρεμλίνο στη Μόσχα. Ο Ρώσος ηγέτης δεν ήταν εκεί τη στιγμή της αποτυχημένης επίθεσης και κανείς δεν τραυματίστηκε. Παρά το γεγονός ότι οι ουκρανικές αρχές αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη, η Μόσχα χαρακτήρισε το περιστατικό «προσχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια» και απόπειρα κατά της ζωής του Πούτιν που διέπραξε το Κίεβο. Το Κρεμλίνο δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην επιδρομή «οπουδήποτε και οποτεδήποτε κρίνει απαραίτητο», ενώ ο ανώτερος βουλευτής Vyacheslav Volodin ζήτησε τη χρήση «όπλων ικανών να σταματήσουν και να καταστρέψουν το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments