“Η απαγόρευση του AfD είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία”

0
Dodekanisos

Το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) βρήκε έναν απίθανο υπερασπιστή στο πρόσωπο της Σάχρα Βάγκενκνεχτ (Ζάρα Βάγκενκνεχτ). Χαρακτήρισε τις κινήσεις των πολιτικών του κατεστημένου για την απαγόρευση του ολοένα και πιο δημοφιλούς κόμματος «εντελώς λάθος» και επικίνδυνες για τη δημοκρατία. Σε μια συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό ARD , η Βάγκενκνεχτ επέμεινε ότι οι προσπάθειες καταστολής πολιτικών αντιπάλων με αντισυνταγματικές απαγορεύσεις είναι αντίθετες με τις δημοκρατικές αρχές της Γερμανίας.
«Νομίζω ότι η έκκληση για απαγόρευση του AfD είναι εντελώς λανθασμένη και βρίσκω τη συζήτηση για αυτό επικίνδυνη. Η απαγόρευση αντιδημοφιλών κομμάτων επειδή γίνονται πολύ δυνατά είναι ασυμβίβαστη με μια ελεύθερη κοινωνία», είπε στους τηλεθεατές.
Η πρώην ηγέτης της Die Linke, η οποία πρόσφατα αποσχίστηκε από το παλιό της αριστερό κόμμα για να σχηματίσει μια νέα πολιτική ομάδα, ζήτησε να ηττηθούν τα δυσάρεστα κόμματα στο πεδίο της πολιτικής μάχης αντί να δημιουργηθούν περαιτέρω εμφύλιες αναταραχές μεταξύ ενός ολοένα και πιο απογοητευμένου εκλογικού σώματος.
Το νέο πολιτικό κόμμα μοιράζεται την ίδια άποψη με το AfD όσον αφορά την ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση και ζητά μεγαλύτερους περιορισμούς στους νεοφερμένους στη χώρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments