Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα I Am Legend: Οι αντιεμβολιαστές συσχετίζουν την ταινία με τον κορονοϊό

I Am Legend: Οι αντιεμβολιαστές συσχετίζουν την ταινία με τον κορονοϊό

0
Dodekanisos

Οι θεωρίες όσον αφορά τον κορονοϊό και τα εμβόλια προς πρόληψη δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα αντιεμβολιαστές συσχετίζουν το εμβόλιο με ένα θρίλερ με μεταλλαγμένα βαμπίρ. Στο οποίο πρωταγωνίστησε ο γνωστός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ

Το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδεται μία ακραία θεωρία πως όπως στην ταινία «I Am Legend» με τον Γουίλ Σμιθ, οι άνθρωποι που εμβολιάζονταν μετατρέπονταν σε «ζωντανούς-νεκρούς», έτσι κίνδυνο διατρέχουν και οι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό. 

Το «Reuters» έκανε λόγο για fake news

Μάλιστα το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» έσπευσε να καταρρίψει την σχετική θεωρία, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. Σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσε, υπογράμμισε πως «ο ιός στην ταινία “I am Legend” ήταν ένας γενετικά μεταλλαγμένος ιός ιλαράς που δημιουργήθηκε για να θεραπεύσει τον καρκίνο, και δεν ήταν εμβόλιο. Κανένα εμβόλιο δεν δημιούργησε αιμοδιψείς μεταλλαγμένους στην ταινία… και φυσικά ούτε στην πραγματικότητα!»

Πως ήρθε στο προσκήνιο η υπόθεση της ταινίας;

Η «υπόθεση» εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες. Συγκεκριμένα αντιεμβολιαστές ισχυρίστηκαν ότι μία υπάλληλος σε κατάστημα οπτικών, αρνήθηκε να εμβολιαστεί γιατί «το εμβόλιο θα τη μετατρέψει σε ζόμπι όπως στην ταινία ”I Am Legend”».  

Με το θέμα ασχολήθηκε η δημοσιογράφος του περιοδικού «TIME», Βέρα Μπεργκενγκρούεν. Σε αναρτήσεις της στο Twitter έγραψε: «Το εντυπωσιακό με αυτό το ανέκδοτο είναι πως δεν πρόκειται για παρατήρηση κάποιου τρελού. Aλλά μοιάζει περισσότερο με ένα θέμα που διαδίδεται ευρέως σε κάποιες γωνιές του διαδικτύου. Η παρακάτω δημοσίευση, έχει δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις, με κατά βάση σοβαρά σχόλια».

Σεναριογράφοι του «I Am Legend»: «Είναι μια ταινία. Το επινοήσαμε. Δεν είναι αληθινό».

Ο Akiva Goldsman, σεναριογράφος της ταινίας «I am Legend» μέσα από το Twitter δήλωσε πως το σενάριο της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, δεν βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα και δη στην πανδημία του κορονοϊού. Αντίθετα ήταν καθαρά προϊόν φαντασίας. «Θεέ μου. Είναι ταινία. Το επινόησα. Δεν είναι αλήθεια», έγραψε.

Παράλληλα ο έτερος σεναριογράφος Marc Bernardin, έσπευσε να απαντήσει στο συγκεκριμένο tweet και σε εκείνους που χρησιμοποιούν την ταινία για να αποτρέψουν τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Θα μας σκοτώσουν όλους», τόνισε ο Bernardin χαριτολογώντας φυσικά. 

Αυτό ήταν το σενάριο της ταινίας

Θυμίζουμε πως στην ταινία που κυκλοφόρησε το 2007, το σενάριο αφορά μία αποτυχημένη προσπάθεια γενετικής τροποποίησης της ιλαράς, με στόχο να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος, να προκαλεί τον θάνατο στο 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Εκείνοι οι λιγοστοί που επιβιώνουν της μόλυνσης, μετατρέπονται σε μεταλλαγμένα βαμπίρ (που μοιάζουν περισσότερο με ζόμπι).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments