Αρχική Επικαιρότητα Η Airbnb σχεδιάζει να στεγάσει προσωρινά 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Η Airbnb σχεδιάζει να στεγάσει προσωρινά 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

0
Dodekanisos

Η Airbnb σχεδιάζει να ξεκινήσει τη στέγαση 20.000 Αφγανών προσφύγων σε όλο τον κόσμο δωρεάν, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι, την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021.

Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα που βρίσκονται στη δημοφιλή πλατφόρμα βραχυμίσθωσης και οι διαμονές θα χρηματοδοτηθούν από την Airbnb, είπε ο Τσέσκι στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει πόσο ακριβώς η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει για τη δέσμευση ή για πόσο χρονικό διάστημα θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες.

«Ο εκτοπισμός και η επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ και αλλού είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας», δήλωσε ο Τσέσκι. «Αισθανόμαστε ευθύνη να προχωρήσουμε» και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι αυτό εμπνέει και άλλους ηγέτες επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

ο Τσέσκι προέτρεψε τους οικοδεσπότες της Airbnb να «επικοινωνήσουν» μαζί του εάν θέλουν να φιλοξενήσουν μια οικογένεια προσφύγων και δεσμεύτηκε να τους συνδέσει με τα κατάλληλα άτομα στην εταιρεία.

Η Airbnb, η οποία εκτιμάται σε περίπου 92 δισεκατομμύρια δολάρια, συχνά προσφέρει την κάλυψη του κόστους στέγασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Λέει ότι 75.000 άνθρωποι έχουν βρει ένα μέρος για να μείνουν σε μια περίοδο κρίσης από το 2012.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments