Αρχική Επικαιρότητα Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από το κατεστραμμένο σπίτι της

Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από το κατεστραμμένο σπίτι της [vid]

0
Dodekanisos

Συγκλονίζει ηλικιωμένη στη Βαρυμπόμπη η οποία αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι της που έχει υποστεί μεγάλες ζημίες από την πυρκαγιά.

«Αγαπώ το σπίτι μου και δεν φεύγω με τίποτα. Δεν μπορώ να ζήσω πουθενά αλλού. Ήρθα 30 χρονών εδώ και είμαι 92. Ζω 60 χρόνια εδώ». Αυτά ήταν τα λόγια της ηλικιωμένης γυναίκας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το OPEN. Παρόλο που το σπίτι της έχει καταστραφεί ολοσχερώς εκείνη αρνείται να το εγκαταλείψει. Ειδικότερα η 92χρονη κοιμάται σε ένα ράντζο στην αυλή του καμένου της σπιτιού. Όπως είπε είναι ακόμα καλοκαίρι και μπορεί να το κάνει. Ενώ έχει μία τουαλέτα εξωτερική για να εξυπηρετείται.

Για τον αν θα πάρει την αποζημίωση που προσφέρει το κράτος για τους πυρόπληκτους είπε: «Έκανα και την αίτηση, όλα είναι έτοιμα. Δεν ξέρω πότε θα τα πάρουμε. Έχω μια ανιψιά που έρχεται, με βοηθάει. Όταν τα πάρω, αν φτάσουν καλώς. Εγώ δεν θέλω ούτε κουζίνες, ούτε τίποτα. Θέλω αυτά τα λεφτά να τα ρίξω στην σκεπή», κατέληξε.

Μάλιστα στο πλευρό της υπάρχει ένας εθελοντής πυροσβέστης που την βοηθάει. «Είμαστε μαζί με την κ. Άννα από το πρώτο λεπτό πριν καούν όλα. Ήμασταν εδώ γιατί είμαι γείτονας. Δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε το σπίτι της. Δεν είχαμε νερό. Ό,τι κάναμε με κουβάδες. Από εκεί και πέρα μπορούμε να την βοηθήσουμε να το ξαναστήσει. Ο καθένας ό,τι μπορεί βέβαια. Μαζεύουμε συσκευές, φαγητά, νερά και κοιτάμε να φτιάξουμε το σπίτι με χορηγίες. Ό,τι μπορεί να δώσει ο καθένας. Όποιος μπορεί. Έχουμε κι άλλους γείτονες που την στηρίζουν. Φοβάται να φύγει από εδώ. Θέλει να φυλάει τα πράγματά της. Υπάρχουν επιτήδειοι που τα παίρνουν μετά από τη φωτιά».

Δείτε το απόσπασμα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments