Αρχική Videos “H Ρωσία έγινε πιο επικίνδυνη μετά την ανταρσία της Wagner!”

“H Ρωσία έγινε πιο επικίνδυνη μετά την ανταρσία της Wagner!”

0

Η ΕΕ προειδοποίησε ότι η Ρωσία έχει γίνει ασταθής και πιο επικίνδυνη μετά τη σύντομη ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ η οποία όπως υποστηρίζει που εξέθεσε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως πιο αδύναμο από ό,τι αρχικά πιστευόταν. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι «μετασεισμοί» της εξέγερσης της Βάγκνερ συνεχίζονται. «Ένας πιο αδύναμος Πούτιν είναι μεγαλύτερος κίνδυνος», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κατά την άφιξή του για τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος παρευρέθηκε επίσης στη σύνοδο κορυφής, είπε ότι ενώ ήταν «πολύ νωρίς για να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα», η ανταρσία και η πορεία του Βάγκνερ στις 24 Ιουνίου προς τη Μόσχα αποκάλυψαν «ρωγμές και διχασμούς» στη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ειρήνης, το ταμείο δηλαδή που έχει χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση όπλων για το Κίεβο, σε πιο μόνιμο εργαλείο για τον οπλισμό της χώρας μακροπρόθεσμα, πρότεινε ο Γιόζεπ Μπορέλ.
«Μιλάμε για δεσμεύσεις ασφαλείας. Από την πλευρά μου, σημαίνει ότι η στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια… κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά τον πόλεμο», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments