Αρχική Videos “H Ρωσία δεν πρόκειται να απομονωθεί!”

“H Ρωσία δεν πρόκειται να απομονωθεί!”

0

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να απομονωθεί», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στους νέους ξένους πρεσβευτές κατά την διάρκεια της τελετής των διαπιστευτηρίων τους που έγινε στο Κρεμλίνο. Ο ίδιος τόνισε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με όλες τις χώρες» και πρόσθεσε και τα εξής:

«Η Ρωσία είναι ανοιχτή για εποικοδομητική συνεργασία με όλες τις χώρες ανεξαιρέτως. Δεν πρόκειται να απομονωθούμε από κανέναν, δεν έχουμε προκατειλημμένες και εχθρικές προθέσεις προς κανέναν και αναμένουμε ότι οι εταίροι θα τηρήσουν τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαίας εκτίμησης στις σχέσεις με τα συμφέροντά μας», είπε ο Πούτιν, υπενθυμίζοντας ότι αυτή είναι η προσέγγιση που ορίζεται στη νέα Αντίληψη της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.

Η πορεία της εξωτερικής πολιτικής θα υπαγορευτεί από τις προτεραιότητες της εσωτερικής ανάπτυξης και της ευθύνης για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, συνέχισε ο Πούτιν. Σημείωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παραμένει ένα από τα κυρίαρχα και έγκυρα κέντρα στον κόσμο. Στην ομιλία του, ο Ρώσος ηγέτης έκανε μια σύντομη αξιολόγηση των διμερών σχέσεων με καθεμία από τις 17 χώρες των οποίων οι πρεσβευτές συμμετείχαν στην τελετή.

Απευθυνόμενος στην πρέσβη των ΗΠΑ ,  Λιν Τρέισι είπε μεταξύ άλλων πως «η Μόσχα υποστήριζε πάντα τις αρχές της ισότητας, του σεβασμού της κυριαρχίας και των συμφερόντων του άλλου και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις. Όμως σήμερα, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε βαθιά κρίση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments