Αρχική Videos Έκτακτο συμβούλιο για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης συγκάλεσε ο Biden

Έκτακτο συμβούλιο για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης συγκάλεσε ο Biden

0

Προεδρικό συμβούλιο για την επιστήμη και την τεχνολογία συγκάλεσε ο Τζο Μπάϊντεν. Σκοπός του όπως έγινε γνωστό είναι να συζητηθούν «οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες» που ενυπάρχουν στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Biden προέτρεψε τις εταιρείες τεχνολογίας να λάβουν μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψουν την πρόκληση βλάβης, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ευθύνη, κατά την άποψή μου, να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή πριν τα δημοσιοποιήσουν », είπε ο Biden, όταν πιέστηκε από έναν δημοσιογράφο για το εάν η τεχνητή νοημοσύνη είναι πραγματικά επικίνδυνη, ωστόσο, υποχώρησε, απαντώντας: « Μένει να φανεί. Θα μπορούσε…».

«Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων προκλήσεων όπως οι ασθένειες και η κλιματική αλλαγή, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τους πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία μας, την οικονομία μας, την εθνική μας ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάνω από 1.000 στελέχη τεχνολογίας μεταξύ αυτών και ο Έλον Μασκ, ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης και άλλοι ειδικοί στον τομέα υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή τον περασμένο μήνα απαιτώντας ένα εξάμηνο μορατόριουμ στα «γιγαντιαία πειράματα τεχνητής νοημοσύνης » έως ότου οι κυβερνήσεις και οι προγραμματιστές μπορέσουν να επεξεργαστούν ένα σύνολο κοινών πρωτοκόλλων ασφάλειας και ελέγχων για να αποτρέψουν την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία α σε μια δυνητικά καταστροφή που θα τελειώσει τον πολιτισμό.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments